GIGI BECALI a plâns în hohote după ce a primit Crucea Patriarhală pentru mireni

Patronul celor de la FCSB, Gigi Becali, este cunoscut pentru faptul că, atunci când nu se ocupă de fotbal, își dedică timpul credinței. De multe ori a anunat că se va călugări.

28 sept. 2021, 07:21
GIGI BECALI a plâns în hohote după ce a primit Crucea Patriarhală pentru mireni

Gigi Becali a plâns în hohote, în fața preoților, cu ocazia ctitoririi Mănăstirii Pantocrator din Drăgănești, județul Teleorman. Patronul celor de la FCSB, alături de sora sa, Domnica Geambazi, dar și de fostul primar general al Bucureștiului, Adriean Videanu, sunt cei trei ctitori ai noii Mânăstiri, unde întreaga ceremonie s-a desfășurat sub Înaltul Patronaj al Patriarhului Daniel, mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

Gigi Becali, nervos pe cerşetorii din faţa palatului. Gestul neaşteptat făcut de latifundiar VIDEO

Gigi Becali a primit din partea patriarhului Crucea Patriarhală pentru mireni, iar acest lucru l-a emoționat până la lacrimi. Aceeași distincție a primit-o și Adriean Videanu. În schimb, sora lui Gigi a primit Crucea „Maria Brâncoveanu”. La slujbă au participat câteva mii de credincioși din toate zonele țării.

Preoți din Grecia și-au făcut prezența la sfințirea bisericii ridicate în 2012, pe ruinele unui fost spital abandonat. În fiecare an, în Duminica Mironosițelor se organizează un pelerinaj la biserica Pantocrator. Numele bisericii înseamnă Atotțiitorul.

EXCLUSIV | Gigi Becali, declaraţii şoc după parada comunităţii LGBT. „Sunt îndemnaţi de demoni. Sfinţim locul pe lângă care ei au trecut ca să-l curăţăm de mizerie şi de duhurile necurate”

Cu prilejul sfințirii bisericii Mănăstirii Pantocrator în 26 septembrie 2021, vom avea bucuria de a ne închina ,,Mâinii Stângi a Sfintei Maria Magdalena” care este caldă, ce va fi adusă de la Sfântul Munte Athos.”, au transmis reprezentanții Mănăstirii Pantocrator.

Moaștele Sfintei Mironosiţe Maria Magdalena au ajuns vineri seară în România. Racla cu mâna Sfintei Mironosițe a fost adusă din Grecia, de la Mănăstirea Simonopetra, cu prilejul sfinţirii bisericii Aşezământului monahal Pantocrator de la Drăgăneşti – Vlaşca, jud. Teleorman.

 

Cu prilejul evenimentului a fost adus şi un fragment din moaştele Sfântului Dimitrie Izvorâtorul de Mir, aflate în patrimoniul Mitropoliei de Veria – Grecia. Sfintele moaşte vor fi aduse de ierarhul locului, Mitropolitul Pantelimon.

„Menționăm faptul că perioada de închinare în sfântul altar a fost prelungită până vineri, 1 octombrie, pentru a se evita aglomerația și pentru ca să poată ajunge toți cei care doresc să ia parte la acest deosebit moment.  Îi așteptăm cu bucurie pe toți credincioșii care doresc să primească binecuvântare, atât de la Sfânta Mironosiță Maria Magdalena cât și de la Sfântul și Marele Mucenic Dimitrie, izvorâtorul de mir, îi așteptăm să se atingă de mâna cea caldă și izvorâtoare de mir a Sfintei Mironosițe care L-a atins pe Domnul în dimineața Învierii”, au anunţat organizatorii.

Gigi Becali este un om extrem de religios, iar credința l-a împins până la ideea de a se retrage la mânăstire la bătrânețe. Deși latifundiarul din Pipera se teme că soția și fiicele sale nu sunt de acord cu decizia sa, acesta rămâne un mare vis de-al patronului FCSB.

„Eu asta îmi doresc, să mă retrag la o mănăstire. Nu știu dacă va fi posibil, pentru că fetele mele și soția nu prea sunt de acord. Dar ăsta e marele meu vis. Nu acum, tată, nu se pune problema în următorii ani. Peste 10-15 ani, aș vrea să las totul în regulă și să mă duc acolo. E un loc frumos, liniștit. Și aș vrea să stau de vorbă cu oamenii… Ce vreau este greu, dar nu imposibil”, a mărturisit Gigi Becali în urmă cu ceva timp.