Gigi Becali acuză: Rapidiştii fac ceva în pahare, după care aruncă pe cei de sub copertină

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, duminică seară, după remiza cu Rapid, scor 1-1, că jocul nu ar fi trebuit să se reia atunci când a fost întrerupt, spre final, din cauza incidentelor.

RomaniaTV.net
14 apr. 2013, 20:30
Gigi Becali acuză: Rapidiştii fac ceva în pahare, după care aruncă pe cei de sub copertină

Meciul nu trebuia reluat. Nu am nevoie de felicitări, am nevoie de civilizaţie, să se joace fotbal şi jucătorul să poată să joace mingea de la aut. Nu trebuia să se reia jocul şi cu asta basta. Nu aveam nevoie de 3-0 la masa verde. Era un meci de teatru, nu am avut nicio emoţie. Suntem campioni deja„, a spus Becali la Digi Sport.

La pauza meciului Rapid – Steaua, antrenorul roş-albaştrilor, Laurenţiu Reghecampf, a fost stropit de un fan al Rapidului cu un lichid roşiatic aruncat dintr-un pahar, iar Gigi Becali a declarat, referitor la acest incident: „Mihai Stoica mi-a spus că în paharul ăla era mizerie, nu ceai. Fanii rapidişti fac ceva în pahare, după care aruncă pe cei de sub copertină„.

Citeşte şi

Rapidiştii acuză Steaua: Mihai Stoica a incitat de la începutul meciului, dar şi toată săptămâna

Rapid şi Steaua au terminat la egalitate, duminică, pe stadionul Giuleşti – Valentin Stănescu, scor 1-1 (1-0), în derby-ul etapei a 26-a a Ligii I, meci marcat de incidente atât la început, cât şi spre final.

Golurile au fost marcate de Herea ‘9 pentru Rapid şi Bourceanu ’81 pentru Steaua.

Partida a început cu o întârziere de aproximativ cinci minute, din cauza fumigenelor, făcliilor şi artificiilor aprinse de suporterii de la tribuna a II-a şi peluza a doua. În jur de şase torţe au ajuns pe teren, în jumătatea echipei Steaua, fiind necesară intervenţia pompierilor pentru a le îndepărta. La solicitarea arbitrului Sebastian Colţescu, organizatorii i-au avertizat pe suporteri prin staţia de amplificare, în două rânduri, să nu mai arunce cu artificii şi torţe în teren pentru că FC Rapid riscă sancţiuni.

Şi la începutul reprizei secunde s-au aprins torţe şi fumigene în peluza a doua, dar fără să fie aruncate pe teren.

Jocul a fost întrerupt aproximativ 10 minute, din minutul 83, din cauza obiectelor contondente aruncate de fani pe teren. După ce fundaşul stelist Iasmin Latovlevici a refuzat să execute un aut pentru că erau aruncate diverse obiecte spre el, s-a aruncat o sticlă în teren, iar Chiricheş a căzut lovit de un obiect mic. În direcţia managerului Mihai Stoica s-a aruncat inclusiv cu un scaun.

Arbitrul Sebastian Colţescu a decis întreruperea meciului, după care a avut loc un meleu între jucătorii şi oficialii celor două echipe. Arbitrul i-a invitat pe jucători la vestiare şi le-a cerut să nu mai stea în mijlocul terenului. Jucătorii stelişti şi managerul Mihai Stoica au încercat să ducă o parte din obiecte către oficialii LPF, dar au fost împiedicaţi de jucătorii şi oficialii rapidişti. Imediat după marcarea golului de egalizator, Mihai Stoica a ieşit de pe banca de rezerve şi a fost lovit de o sticlă aruncată din tribune.