Gigi Becali, afacere de 13 milioane de euro. Serviciile Secrete au blocat tranzacţia de teamă să nu fie mâna ruşilor! Cum a intervenit Ambasada SUA

Gigi Becali a vândut Fabrica de Armament pe care o deținea în România şi a anunțat suma fabuloasă care urmează să-i intre în conturi. Patrounul de la FCSB a dezvăluit că a trimis deja actele și acum așteaptă, deja de câteva luni, să încaseze13 milioane de euro!

26 sept. 2023, 20:19
Gigi Becali, afacere de 13 milioane de euro. Serviciile Secrete au blocat tranzacţia de teamă să nu fie mâna ruşilor! Cum a intervenit Ambasada SUA
Gigi Becali, afacere de 13 milioane de euro. Serviciile Secrete au blocat tranzacţia de teamă să nu fie cumpărată de ruşi!

Gigi Becali, afacere de 13 milioane de euro. LAtifundiarul din Pipera a vândut după 20 de ani Uzina Mecanică de la Drăgășani, devenită foarte atractivă, după ce s-a declanșat războiul din Ucraina. Compania avea însă nevoie de investiții serioase, iar patronul celor de la FCSB a decis că este mai bine să renunțe la ea și a cedat-o unei firme americane, deși ar fi putut să facă bani buni de pe urma conflictului de la granița României.

Citeşte şi: Schimb fabulos de replici între Gigi Becali şi Dan Şucu. „Mai are multă pâine de mâncat până să ajungă la nivelul meu” vs. „Lumea s-a plictisit de această şmecherie”

„Am vândut Fabrica de Armament. Am trimis la Consiliul Concurenței, o hârtie banală, să dea americanii, 13 milioane de euro, mă tot plimbă. Am luat avansul și mi-au zis oamenii că mai au nevoie de Consiliul Concurenței. Aștept să iau banii de luni de zile, nu pot să iau banii din cauza unei hârtii banale. L-am sunat pe Chirițoiu (n.r. – Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței). Vreau să iau banii, vin în România banii. Ajutați-mă! Ce să vadă Serviciile Secrete, că nu e vorba de ruși. Cam doarme lumea! Este vorba de americani, că este implicată și ambasada americană. Se știe despre ce este treaba! Asta este țara!”, a declarat Gigi Becali pentru Fanatik.

Uzina Mecanică Drăgășani (UM Drăgășani) produce cartușe de mitralieră. În 2004, Gigi Becali şi Asociația Salariaților de la Uzina Mecanică Drăgășani au cumpărat pachetul integral de acțiuni al fabricii, pentru 13,9 milioane lei.