Gigi Becali ameninţă: Returul nu va începe dacă nu aducem arbitri străini

Patronul Stelei şi cel al Vasluiului s-au înţeles să boicoteze sezonul de primăvară al Ligii I, din cauza brigăzilor româneşti de arbitri. Cerinţelor lor li s-ar putea ralia mai mulţi preşedinţi de club.

RomaniaTV.net
28 nov. 2011, 07:44
Gigi Becali ameninţă: Returul nu va începe dacă nu aducem arbitri străini

Greşelile din arbitraj s-au înmulţit şi s-au agravat de la o etapă la alta, brigăzile influenţând decisiv rezultatul unor partide precum Steaua – FC Braşov (1-0) sau Voinţa Sibiu – CFR Cluj (0-1), disputate în weekend.

Aceste erori i-au determinat pe preşedinţii de cluburi să facă front comun împotriva arbitrilor, iar unele concluzii au fost prezentate de Gigi Becali, duminică seara, la GSP TV. „L-am sunat pe Adrian Porumboiu şi i-a propus să nu începem returul fără arbitri străini, nu mai suport. Dar să fim bărbaţi adevăraţi, să semnăm cu sânge pe hârtie că aşa vrem. Porumboiu mi-a dat cuvântul lui de onoare că semnează că nu începe returul până nu aducem arbitri străini. Alea sunt două puncte pierdute, nu se poate aşa ceva”, a spus Becali.

Dealtfel, el a recunoscut că echipa sa nu merita lovitură de la 11 metri în meciul cu FC Braşov: „Eu zic că n-a fost penalty, dar eu nu vreau de la arbitri ce nu e al meu. Eu vreau ce este al meu, adică 11 metri la Piatra Neamţ. Eu am spus că este un Dumnezeu sus şi nu se poate să lase nepedepsite greşelile arbitrilor care fac asta, pentru că le fură munca acestor copii.

Patronul Stelei l-a criticat şi pe centralul partidei Voinţa Sibiu – CFR Cluj, Radu Petrescu, care a anulat un gol al gazdelor şi a eliminat câte un jucător de la ambele echipe. „Instinctul de hoţ al lui Radu Petrescu a fluierat, nu cred că a vrut chiar în halul ăsta să o avantajeze pe CFR„.

Radu Petrescu a fost criticat dur şi de preşedintele Voinţei Sibiu, Ioan Hămbăşan. „Ce curaj mai am eu să ţin o echipă de fotbal pentru ca unii să facă experimente asupra noastră? De la schimbarea şefului CCA nu a fost nimeni sancţionat drastic. Nu se poate aşa ceva! Am avut un penalty, un gol valabil! Asemenea exemplare flegmatice trebuiesc eliminate din fotbal. Pe culoarul spre vestiare înjura într-o parte şi-n alta. La asemenea greşeli trebuiesc excluşi. Nu se poate aşa ceva, să vină CFR-ul să fie ajutată să câştige! Cum să mă duc la băieţi să le spun că arbitrul le-a luat prima? Jucătorii au plâns în vestiar”.