Gigi Becali anunţă eliberarea condiţionată a lui Gică Popescu înainte de Crăciun

Din lotul celor opt grei ai fotbalului condamnaţi definitiv în dosarul transferurilor, au fost eliberați condiţionat deja George Copos şi Jean Pădureanu, urmând în curând și Gică Popescu. Se pregătesc Gigi Neţoiu, Meme şi Stoica la începutul anului viitor.

RomaniaTV.net
19 aug. 2015, 03:28
Gigi Becali anunţă eliberarea condiţionată a lui Gică Popescu înainte de Crăciun

George Becali şi-a calculat singur eliberarea condiţionată, dezvăluind acest lucru, la vremea respectivă, în premieră, în ziarul ”ring”. La rugămintea noastră, a aplicat acelaşi calcul matematic standard şi în cazul lui Gică Popescu. ”Gică va fi liber la sfârşitul lui octombrie, cel târziu la 1 noiembrie. Ca să învăţaţi mecanismul, vă explic eu. Vă spun cum se calculează. Că v-am mai spus, la o liberare condiţionată, totul e matematică. Şi, bineînţeles, respectarea legii. Aşadar, la jumătate din pedeapsă, conform legii române, poţi fi liberat condiţionat. Gică Popescu trebuie să facă două treimi din pedeapsă, adică doi ani şi… 13 zile. Ba nu, doi ani şi 26 de zile. Din care se scade câştigul prin muncă, dar nu mai puţin de jumătate din pedeapsa făcută efectiv. Deci doi ani şi 26 de zile, minus câştigul care înseamnă cărţile scrise şi câştigul prin muncă. Şi trebuie să ajungă la jumătate din pedeapsă. Deci, Gică Popescu cel mai repede poate să se libereze la jumătate din pedeapsă. Adică la un an şase luni şi 20 de zile. Faceţi socoteala, începând din 4 martie 2014, când a intrat în puşcărie, şi veţi vedea că această jumătate a pedepsei vine pe 24 septembrie anul ăsta. Începând cu această dată, el poate intra în comisie”, spune George Becali pentru ziarulring.ro.

Vestea momentului în România: Gică Popescu, ELIBERAT

Nu întotdeauna calculul matematic se potrivește perfect cu calendarul, dinainte programat, al comisiilor de eliberare condiţionată. ”S-ar putea ca Gică Popescu să nu intre fix pe 24 septembrie. Depinde când e comisie: s-ar putea să fie pe 25, 26, 27 septembrie. Şi atunci, comisia îl propune la eliberare şi-i dă termen la instanţă. Şi mai durează o săptămână, să zicem, până îi dă termen. În Bucureşti e aşa, că la Constanţa, unde am fost eu, e automat, în două zile e obligatoriu. Că la instanţa din Constanţa are complet separat numai pentru liberări condiţionate. Să zicem că la instanţă mai durează o săptămână sau 10 zile până îi dă termen. La Ilfov îi dă, la judecătorie. Că Jilava aparţine de Ilfov. De la judecătorie, procurorul DNA va face recurs la Tribunalul Ilfov. Că face sigur. Şi mai durează totul o lună. Sigur mai durează. Începând din 24 septembrie, o lună înseamnă 24 octombrie. Deci, până la 1 noiembrie, cel târziu, Gică Popescu va fi liberat”, arată George Becali. Întrebat dacă, din cauza unor amânări şi prelungiri ale termenelor de judecată, Gică Popescu ar putea, prin absurd, să nu ajungă acasă de sărbători, Becali răspunde cât se poate de convins (şi de convingător): ”Nu se pune problema. De Crăciun, Gică Popescu este un milion la sută acasă”.