Gigi Becali cere executarea primăriei lui Nicuşor Dan pentru o sumă uriaşă: „De 11 ani mă judec cu ei, am trecut prin toate instanţele, tot nu vor să plătească”

Patronul FCSB, Gigi Becali, a cerut zilele trecute executarea silită a Primăriei Capitalei pentru o datorie de aproximativ 770.000 de euro, după ce a câştigat în instanţă atât pe fond, cât şi pe toate căile de atac ale deciziei.

13 oct. 2022, 09:06
Gigi Becali cere executarea primăriei lui Nicuşor Dan pentru o sumă uriaşă: „De 11 ani mă judec cu ei, am trecut prin toate instanţele, tot nu vor să plătească”

Gigi Becali, care nu este la primul conflict de acest fel cu Primăria Capitalei, spune că a ajuns în situaţia de a cere executarea silită din pricină că, după 11 ani de procese, instituţia încă refuză să achite datoria stabilită de instanţă.

„Tată, mă judec cu ei de 11 ani. Am câștigat, în sfârșit, am trecut de toate instanțele posibile, dar nu vor să dea banii. La mijloc este vorba de 770.000 de euro. Așa că am cerut executarea silită, după ce am vorbit cu avocații.“, a declarat Becali pentru Cancan.

Latifundiarul a explicat pentru sursa citată şi cum s-a ajuns ca primăria să aibă o asemenea datorie la el.

„Este vorba despre o expropriere. Eu am vândut un teren către o companie de telefonie mobilă, cu 700 de euro metrul pătrat, lângă Mall Promenada.

Au construit, au făcut șoseaua, dar au trecut pe terenul meu. Și trebuie să dea banii, normal. Asta este povestea. Și acum, repet, nu vor să plătească. Așa că am ajuns cu ei la executare. E simplu, trebuie să plătească”, spune Gigi Becali.

Gigi Becali nu este la primul proces cu Primăria Capitalei, condusă de Nicuşor Dan

Nu este prima dată când cele două părţi sunt în litigiu. În februarie 2022, FCSB a pierdut a pierdut un proces cu Primăria București, căreia trebuia să îi achite peste un milion de lei. După ce miliardarul s-a ocupat de schimbarea gazonului de pe Arena Națională, clubul nu a mai plătit chiria pentru 15 meciuri.

„O să punem câte 200.000 de euro eu și Primăria (n.r. la momentul respectiv condusă de Gabriela Firea, fina lui) ca să schimbăm terenul. Suma cu care contribuie FCSB va fi scăzută ulterior din chiria pe care ar trebui s-o achităm”, afirma, în 2017, Gigi Becali.

Doar că Nicușor Dan, actualul edil, nu a vrut să recunoască înțelegerea făcută între părți, în urmă cu cinci ani și s-a ajuns la proces.

„FCSB pretinde că au existat înțelegeri între municipalitate și FCSB pentru compensarea acestor sume cu lucrări la gazon, dar astfel de înțelegeri, dacă le-a făcut cineva în trecut, nu au implicat juridic ALPAB.

Administrația se face cu acte și contracte, nu cu vorbe”, a scris primarul Nicușor Dan, pe rețelele sociale.

„Nu avem, mă, bani datorați! Noi am convenit cu Primăria și am zis «Uite, dăm bani pentru gazon și scădem din chirie».

Nu aveau bani de gazon. Și acum nu vor să se mai țină de cuvânt! O să facem recurs”, a fost replica lui Gigi Becali.

Citeşte şi: EXCLUSIV George Simion, după ce i s-a redeschis un dosar pentru un accident auto din luna aprilie: „Mi s-a suspendat permisul retroactiv, pe bază că ei conduc România”