Gigi Becali, comisar european sau IMPOSTOR? Ce spune UE

Gigi Becali a susţinut o conferinţă de presă, marţi, despre situaţia din penitenciare, în care a susţinut că nu le-ar fi respectate drepturile deţinuţilor. Latifundiarul s-a prezentat drept "comisar înalt european pentru implementarea drepturilor fundamentale ale omului în lume" şi a prezentat şi o legitimaţie: "Nu e falsă, puteţi să verificaţi!".

22 mart. 2017, 16:52
Gigi Becali, comisar european sau IMPOSTOR? Ce spune UE

Legitimaţia prezentată de Gigi Becali are trecut „vicepreşedinte” în dreptul funcţiei şi nu este emisă de vreo structură europeană. De fapt, Gigi Becali ar fi vicepreşedintele unui ONG (Organizaţie Non Guvernamentală), care într-adevăr are în obiectul de activitate supravegherea respectării drepturilor omului. Ştampila în mijlocul căreia scrie Themis are legătură cu ONG-ul AEPADO – Asociaţia Europeană pentru Apărarea Drepturilor Omului. La o analiză atentă este evident că legitimaţia prezentată este emisă în România, are steagul României şi nu al UE şi este scrisă în română. Iar funcţia nu prea lasă loc de interpretare, anunţă Digi Sport.

Gigi Becali depune plângere la Parchetul general, împotriva Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor

„Eu vreau să vă spun cine sunt, da? Uită-te cine sunt. Nu am putut până acum. De ce? Pentru că nu era terminată pedeapsa, trei ani şi jumătate de puşcarie. În executarea pedepsei, am fost eliberat condiţionat şi nu puteam să beneficiez de această legitimaţie de comisar înalt european pentru implementarea drepturilor fundamentale ale omului în lume. În lume, nu numai în România, da?! Ăsta eu sunt. Nu e falsă, puteţi s-o verificaţi. Uite ce scrie aici. Aici scrie aşa: titularul acestei legitimaţii este îndreptăţit pentru a monitoriza şi a asigura respectarea drepturilor omului în lume şi de a oferi asistenţă de sprijin în faţa justiţiei celor cărora le sunt încălcate drepturile fundamentale ale omului şi demnitatea umană. Eu sunt comisar, merg, o arăt la puşcărie, sunt în baza de date, sunt vicepreşedinte, avem contract de colaborare, protocol, cu ANP-ul şi cu Ministerul Justiţiei. Eu intru în puşcărie să verific. Nu că dacă-mi dai tu voie, da? Lasă că-i învăţ eu să respecte legea! Dacă nu, plângere penală că nu m-a primit”, a spus, marţi, Gigi Becali.

Conform siteului ec.europa.eu, Uniunea Europeană are 28 de Comisari: „Colegiul este alcătuit din cei 28 de comisari, printre care se numără și președintele și vicepreședinții. Comisarii, câte unul din fiecare stat membru al UE, asigură conducerea politică a Comisiei pe durata mandatului lor de 5 ani. Președintele îi atribuie fiecărui comisar responsabilitatea pentru domenii politice specifice”.