EXCLUSIV Gigi Becali, critici la adresa părintelui Calistrat: „Femeile alea l-au instigat fiindcă l-au ştiut iute la mânie. Dacă era smerit, cu capul plecat, nu se întâmpla asta”

Gigi Becali a intervenit în emisiunea România de poveste de la România TV şi a prezentat perspectiva sa asupra scandalului în care a fost implicat părintele Calistrat. Latifundiarul din Pipera este de părere că părintele a greşit atunci când a decis să pedepsească cele două femei.

19 nov. 2022, 23:11
EXCLUSIV Gigi Becali, critici la adresa părintelui Calistrat: „Femeile alea l-au instigat fiindcă l-au ştiut iute la mânie. Dacă era smerit, cu capul plecat, nu se întâmpla asta”

Gigi Becali spune, de asemenea, că acest necaz care s-a abătut asupra părintelui este permis de Dumnezeu, pentru ca preotul să se smerească.

Gigi Becali, critici la adresa părintelui Calistrat

Este o operaţiune pe care Dumnezeu a permis-o. Nu e treaba mea să-l judec pe părinte, că e un foarte bun teolog şi îmi place de el. Dar trebuie să ştie că s-a permis asta pentru smerenie, pentru că are nevoie de smerenie la toată teologia pe care o are şi la toată trăirea, şi la toată lucrarea pe care o face.

Dacă-i spune Calistrat femeii ăleia că să-ţi dea Dumnezeu ţie ce mi-ai făcut mie… păi un duhovnic zice să te ierte Dumnezeu. Asta este răzbunare, nu e lucru duhovnicesc. Eu l-am văzut cum vorbeşte, este tobă de teologie, dar asta nu înseamnă acum că părintele trebuie să ne dorească nouă ce blestemăm noi sau dacă greşim ceva, ne dă părintele cu ceva în cap.

Citeste si Românii îi iau apărarea părintelui Calistrat. Mii de oameni au semnat o petiție online de susținere a călugărului: „E o înscenare”

În biserică nu mai putem să vorbim cum vrem noi, e Maica Domnului, trebuie să fim puţin mai smeriţi. Eu îl felicit pentru lucrarea lui, dar trebuie să aibă puţină smerenie. Păi ce o să zică lumea dacă tu îi doreşti la o femeie care te-a blestemat blestemul înapoi?

Noi îi luăm apărarea, nu că eu sunt cineva, poate Dumnezeu aşa a vrut, părinte, mai multă smerenie, fii mai blând şi mai smerit. Şi să lăsăm jargoanele la predici. În biserici se spun pilde, nu jargoane”, explică afaceristul.

Becali, despre cazul părintelui Visarion: „Nimeni nu i-a înscenat nimic”

Becali face, totodată, referire şi la cazul părintelui Visarion Alexa, acuzat de agresiune sexuală. Latifundiarul din Pipera este convins că nimeni nu i-a înscenat nimic şi că Dumnezeu a îngăduit totul pentru ca alţii să înveţe din cazul lui şi să nu facă aceeaşi greşeală.

„Îi luăm apărarea şi lui Visarion. A căzut, să se ridice şi să slujească iar. Nu e înscenare, hai să vedem adevărul. Ne-a făcut un mare bine femeia aia, pentru că o să le fie frică la alţii să mai facă ce făcea Visarion. Nu-l judec, că sunt şi ei oameni şi cad. Se mai întâmplă, că sunt bărbaţi.

În cazul lui Calistrat, dacă femeile alea îl ştiau că e iute la mânie, s-au dus şi l-au instigat. Dacă părintele Calistrat era cu capul în jos şi nu vorbea cu jargoane, păi ele nu se duceau la el, că ştiau că dacă îi bagă piedică, o să le zică: Ei, copiii tatii… Şi plecau mai departe. Dar ele ştiau că o să le dea o palmă.

Păi dacă vede Patriarhul că el spune să dea Dumnezeu ce mi-ai dorit, îl ia la anchetă”, a explicat Gigi Becali la România TV.

Citeste si Părintele Calistrat, prima reacţie după ce a fost acuzat că a agresat enoriaşe: „Nişte isterice! Eu le-am zis, călugării nu se însoară, nu fac copii, să se ducă, că mai sunt bărbați în oraș.