Românii îi iau apărarea părintelui Calistrat. Mii de oameni au semnat o petiție online de susținere a călugărului: „E o înscenare”

Părintele Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni din Iași este susținut de mii de români, după ce a fost acuzat că a agresat o enoriașă. Mii de români au semnat o petiție prin care își manifestă susținerea față de preot și spun că totul este o înscenare.

18 nov. 2022, 11:54
Românii îi iau apărarea părintelui Calistrat. Mii de oameni au semnat o petiție online de susținere a călugărului: „E o înscenare”

Românii îi iau apărarea părintelui Calistrat. Scandalul  în care este implicat părintele Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni din Iași a clătinat din nou, clerul Bisericii Ortodoxe Române, care abia ieșise din scandalui de agresiune sexuală în care a fost implicat preotul Visarion Alexa.

Citește și Părintele Calistrat, prima reacţie după ce a fost acuzat că a agresat enoriaşe: „Nişte isterice! Eu le-am zis, călugării nu se însoară, nu fac copii, să se ducă, că mai sunt bărbați în oraș.

Părintele Calistrat este acuzat că a lovit o enoriașă în curtea mânăstirii Vlădiceni, iar lovitura a fost atât de puternică încât aceasta s-a dezechilibrat și a căzut. Întregul moment a fost surprins într-o filmare pe care sora victimei a realizat-o și pe care a distribuit-o în spațiul public.

Imaginile cu momentul agresiunii au stârnit un val de reacții negative la adresa preotului, care este urmărit pe rețelele de socializare de peste 600.000 de oameni și care i-au determinat pe mai marii BOR să îl oprească pe călugăr de la slujire pe toată perioada anchetei.

Cu toate acestea, mii de români au făcut un zid în jurul părintelui Calistrat și au semant o petiție online de susținere a acestuia. Petiția are deja peste 30.000 de distribuiri și aproape 3800 de semnături.

Cei care au inițiat această petiție spun că incidentul este de fapt o înscenare și cer ca duhovnicul să fie lăsat în pace.

„Am inițiat această petiție pentru a-l susține pe părintele Calistrat Chifan de la mânăstirea Vlădiceni. În tot acest scandal este foarte important să nu dezbinăm Biserica Ortodoxă Română, singura instituție care mai stă în calea mântuirii neamului. De altfel, în presă a apărut doar un singur fir epic al poveștii. Cu toate că personalul medical a afirmat că cele două surori au injurat medicii și că au refuzat orice alt consult suplimentar, nimeni nu s-a sinchisit să spună acest lucru. Așadar, vrem aflarea adevărului si vrem protejarea parintelui Calistrat de neomarxistii care îl atacă necontenit”, se arată în petiția online.

Preotul are susținerea enoriașilor, care cred în nevinovăția acestuia.

„E nevinovat, totul e o înscenare / Surorile lui Iuda trebuie pedepsite / Semnez petiția, pentru că îl susțin”, sunt doar câteva dintre mesajele celor care îl susțin pe preotul ieșean și care au semnat deja petiția.

Citește și Părintele Calistrat, sfaturi utile pentru credincioșii care țin postul Crăciunului: ”Cum mă comport este o formă de post”