Gigi Becali despre scandalul cu băncile: „Eram în puşcărie când spun ei că am spălat banii, în 2013”

Gigi Becali a intrat marţi seara în direct la România TV, unde a vorbit despre înştiinţarea de a-şi muta toate conturile la o altă bancă, din cauza procurorilor DNA.

18 feb. 2020, 18:42
Gigi Becali despre scandalul cu băncile: „Eram în puşcărie când spun ei că am spălat banii, în 2013”

„M-au chemat de la bancă şi mi-au spus: domnule Becali, trebuie să vă mutaţi conturile la o altă bancă. Dumneavoastră, fetele, soţia şi nepoţii şi toate firmele. E o situaţie pe care nu putem s-o suportăm. Este vorba despre o şicanare a procurorului, care solicită tot timpul să afle date despre fiecare tranzaţie pe care o faceţi. Banca nu vrea să se confrunte cu aşa ceva”, a declarat Gigi Becali, la România TV.

Solicitarea are loc în contextul dosarului penal în care DNA a cerut urmărirea penală a lui Gigi Becali pentru spălare de bani. „Probabil e vorba de acest dosar, dar ordonanţa aia a fost desfiinţată de un judecător. A fost o ordonanţă de sechestru pe toate conturile mele, care a fost desfiinţată în totalitate, de judecător, iar instanţa spune: se ridică sechestrul de pe toate bunurile mobile şi imobile, prezente şi viitoare, ale domnului Becali„.

Banii pe care ei spun că i-am spălat… Eu eram în puşcărie, în 2013. Familia mea, pe numele nepotului (n.r. – Vasile Geambazi), a obţinut o despăgubire de la statul român, printr-o hotărâre judecătorească a Curţii de Apel şi rămasă definitivă la ÎCCJ (…) După cinci ani vine procurorul şi spune că evaluarea aia care a fost validată de ÎCCJ, nu ţin cont de ea, nu mă interesează, eu fac alta, iar cealaltă este frauduloasă„, a mai spus Gigi Becali. „Nepotul meu a obţinut despăgubiri de 100 de milioane de euro. Pentru 45 de milioane l-am chemat la puşcărie şi i-am zis.: Vali, avem destui bani. Ăştia 45 de milioane te duci şi renunţi la ei, la ANRP. Deci am făcut cadou statului român 45 de milioane de euro. Iar ceilalţi 60 de milioane toţi s-au dus pe donaţii la biserici şi la spitale, nu mi-a transferat mie„, a mai explicat patronul FCSB.

În luna noiembrie a anului trecut, procurorii DNA anunţau că Gigi Becali şi nepotul său sunt urmăriţi penal pentru spălare a banilor, fapte care ar fi fost săvârşite în perioada 2014-2019. Aceştia ar fi beneficiat de un teren supraevaluat, iar banii obţinuţi au fost ascunşi prin operaţiuni bancare. În aceeaşi cauză, DNA anunţă că s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de un evaluator desemnat de Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (A.N.R.P), pentru abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite, cu consecinţe deosebit de grave.