GIGI BECALI a fost ELIBERAT CONDIŢIONAT. Care a fost primul lucru făcut la ieşirea din închisoare

Publicat: Vineri, 03 Aprilie 2015 12:26 // Actualizat: Vineri, 03 Aprilie 2015 15:36 // Sursa: romaniatv.net

Gigi Becali a fost eliberat condiţionat, vineri, conform unei decizii a Tribunalului Constanţa. Gigi Becali a efectuat 1 an şi 10 luni de închisoare, dintr-o sentinţă de 3 ani şi 6 luni.

Gigi Becali a părăsit Penitenciarul Poarta Albă în jurul orei 14.00. El a oferit şi o primă declaraţie presei, afirmând că de acum înainte nu mai vrea să fie prezent în viaţa publică, ci să se dedice familiei şi credinţei.

GIGI BECALI, primele declaraţii după ce a fost ELIBERAT. Ce spune despre Băsescu şi Ponta VIDEO

Tribunalul Constanţa a respins, vineri, contestaţia înaintată de catre procurorii anticorupţie împotriva deciziei Judecătoriei Medgidia de a admite, la 6 martie, solicitarea lui Gigi Becali de eliberare condiţionată din Penitenciarul Poarta Albă.

Decizia:

În baza art.425 ind.1 alin.7 pct.1 lit.b Cod procedură penală raportat la art.587 Cod procedură penală,

Respinge contestaţiile declarate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie- Serviciul Teritorial Constanţa - împotriva sentinţei penale nr.659/06.03.2015 pronunţată de Judecătoria Medgidia în dosar nr.1995/256/2015 şi împotriva sentinţei penale nr.769/13.03.2015 pronunţată de Judecătoria Medgidia în dosar nr.2326/256/2015, ca nefondate.

În baza art.275 alin.3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia.

Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi 03.04.2015.

Gigi Becali a declarat că le mulţumeşte magistraţilor că l-au condamnat pentru că perioada de detenţie a fost cea mai folositoare din viaţa sa.

"Mulţumesc judecătorilor şi procurorilor care m-au condamnat pentru că eu consider că cea mai folositoare perioadă din viaţa mea au fost cei doi ani de închisoare, mântuirea e cel mai important lucru pentru mine şi am învăţat ce înseamnă mântuirea în închisoare", a spus Gigi Becali.

Dosarul de eliberare condiţionată a lui Gigi Becali a fost prezentat unui complet al Judecătoriei Medgidia, după ce a fost prezentat unei comisii pentru liberarea condiţionată din penitenciar, iar după analizarea dosarului membrii acesteia au decis că omul de afaceri întruneşte condiţiile pentru a fi pus în libertate.

Gigi Becali a avut de executat o pedeapsă de trei ani şi şase luni, după ce a fost condamnat, pe 20 mai 2013, la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării şi a primit ulterior un spor de şase luni, după alte două condamnări, în dosarul "Valiza" şi în cel al sechestrării celor care i-au furat maşina.

Gigi Becali a fost încarcerat la Penitenciarul Jilava până în 29 octombrie 2013, când a fost transferat la Penitenciarul Poarta Albă, după ce Administraţia Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia. Finanţatorul FC Steaua execută pedeapsa în regim deschis.

Gigi Becali a depus, în timpul detenţiei, cereri de permisie sau de învoire pentru a participa la unele evenimente în familie, precum şi o solicitare de întrerupere a executării pedepsei pentru trei luni, toate fiindu-i însă respinse. Instanţa a respins şi cererea de întrerupere a pedepsei lui Becali pe motiv că ar avea nevoie de o intervenţie chirurgicală la coloană.

De asemenea, Gigi Becali a cerut, în 4 iulie 2014, să îi fie redusă cu şase luni pedeapsa pe care o are de executat, în condiţiile în care condamnarea dată în dosarul "Valiza" nu mai este incriminată de noul Cod penal, dar şi această solicitare a fost respinsă de către instanţă.

În închisoare, Gigi Becali a terminat de scris două cărţi, "Muntele Athos, patria Ortodoxiei" şi "Becali şi Steaua", iar în februarie 2015 a anunţat că se apucă de o a treia carte, "Becali, Parlamentul Europei şi Parlamentul României". Pentru fiecare dintre cărţile scrise, el a primit o reducere cu 30 de zile a pedepsei.

loading...
6 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Gigi Becali Gigi becali eliberat Gigi Becali eliberat condiţionat
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
07 apr 00:17
...din închisoare! Finanţatorul din Pipera a stat 1 an şi 10 luni închis, după ce a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni, scrie romaniatv.net. Gigi Becali a fost eliberat condiţionat pentru bună purtare. AMUZANT. Prima PARODIE cu Gigi Becali după eliberarea din penitenciar În...
03 apr 14:59
...În baza art.425 ind.1 alin.7 pct.1 lit.b Cod procedură penală raportat la art.587 Cod procedură penală. Citeste continuarea aici

...
03 apr 13:34
...lui Gigi Becali, şi interzicerea unor drepturi civile, timp de cinci după executarea pedepsei. Citeşte şi: GIGI BECALI a fost ELIBERAT CONDIŢIONAT Astfel, Gigi Becali nu va avea voie să aleagă şi să fie ales în autorităţile publice sau în...
03 apr 13:04
Votează email -1 email
...Constanţa. Gigi Becali a efectuat 1 an şi 10 luni de închisoare, dintr-o sentinţă de 3 ani şi 6 luni. Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/gigi-becali-eliberat_212350.html#ixzz3WEtH2hnW Articole similareHalep in semifinala la MiamiUleiul de palmier – o escrocherie la scara planetera Pitic Sport Slatina …" /> ...
03 apr 13:01
Votează email 1 email
... UPDATE / Tribunalul Constanța a decis eliberarea condiționată a lui Gigi Becali, anunţă România TV! UPDATE / Probleme de sănătate pentru mama lui Becali...
03 apr 12:30
Răspunde | Votează email 0 email
MONA
ZII MARE SI EMOTIONANTA BV GIGI.
1
EUR
4.7340
RON
17 Jul
noapte 15 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H