Gigi Becali face milioane de euro din închisoare. Triumful Stelei îi umple buzunarele patronului

Transferul lui Chiricheş la Tottenham şi calificarea în grupele Ligii Campionilor îi aduc Stelei încasări de 30 de milioane de euro. La această sumă se adaugă premiile de la UEFA pentru fiecare punct obţinut în urma rezultatelor din grupă.

28 aug. 2013, 10:53
Gigi Becali face milioane de euro din închisoare. Triumful Stelei îi umple buzunarele patronului

Gigi Becali se află în închisoare de mai bine de trei luni, dar Steaua traversează cea mai bună perioadă financiară din ultimul deceniu. Inclusiv managerul Mihai Stoica a confirmat acest lucru, el anunţând miercuri, într-o conferinţă de presă.

Steaua, cu calificarea, aduce 30 de milioane de euro României„, a spus Meme, suma fiind compusă din banii de la UEFA pentru prezenţa în grupele Ligii Campionilor şi din plata pe care o va face gruparea Tottenham Hotspur pentru Vlad Chiricheş, cel mai scump transfer din istoria fotbalului românesc, în valoare de 9,5 milioane euro.

În funcţie de adversarele pe care le avea în grupele Ligii Campionilor, Steaua ar putea încasa peste 20 de milioane de euro, doar calificarea în play-off şi grupele Ligii Europa asigurându-i deja 10,7 milioane euro (2,1 milioane pentru play-off, 8,6 milioane pentru grupe).

De asemenea, roş-albaştrii vor mai primi de la UEFA bani în funcţie de cota de piaţă (market pool), suma fiind de aproximativ 6 milioane de euro, în timp ce veniturile estimate să fie încasate din bilete s-ar ridica în jurul sumei de 3,5 milioane euro.

La acest total de 20,2 milioane euro se adaugă banii obţinuţi pentru fiecare victorie sau egal din grupele Ligii Campionilor. De remarcat că egalul este recompensat cu 500.000 euro, iar victoria este premiată cu un milion de euro.

Citeşte şi Barcelona sau Bayern Munchen? Posibilele adversare ale Stelei în grupele Ligii Campionilor