Gigi Becali, în faţa INSTANŢEI. Cerere ŞOCANTĂ făcută de patronul lui FCSB

Gigi Becali va începe anul 2020 cu un nou proces, deschis chiar de el, la Curtea Supremă, prin care încearcă să obţină curăţarea cazierului judiciar.

23 dec. 2019, 15:41
Gigi Becali, în faţa INSTANŢEI. Cerere ŞOCANTĂ făcută de patronul lui FCSB

Gigi Becali a depus la instanţa supremă o cerere prin care solicită reabilitarea. Astfel, dacă ICCJ îi va aproba cererea, Gigi Becali va avea din nou cazierul curat şi va beneficia de toate drepturile, eliminându-se interdicţiile impuse prin sentinţele judecătoreşti.

Gigi Becali a scăpat de sechestrul pe avere pus de DNA. Ce spune despre dosarul în care este acuzat de spălare de bani

Reabilitarea „este instituția juridică prin care efectele unei condamnări ce constau în interdicții, incapacități și decăderi încetează pentru viitor, pentru fostul condamnat care, pentru o perioadă de timp, a dovedit, prin întreaga sa comportare, că s-a îndreptat și că este posibilă reintegrarea sa socială deplină”.

Gigi Becali renunţă la cetăţenia română! Motivul ŞOCANT pentru care a decis să plece din România

Din păcate pentru Gigi Becali, DNA a început luna trecută urmărirea penală împotriva sa şi a nepotului său, Vasile Geambazi, pentru spălare de bani. Procurorii DNA au anunţat, oficial, că Gigi Becali şi Vasile Geambazi sunt urmăriţi penal pentru spălare a banilor, fapte care ar fi fost săvârşite în perioada 2014-2019. Aceştia ar fi beneficiat de un teren supraevaluat, iar banii obţinuţi au fost ascunşi prin operaţiuni bancare. În aceeaşi cauză, DNA anunţă că s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de un evaluator desemnat de Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (A.N.R.P), pentru abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite, cu consecinţe deosebit de grave.