Gigi Becali, în lacrimi la înmormântarea părintelui Iulian Podromitul. Ce legătura de suflet aveau cei doi FOTO

Pe 10 martie 2023 a plecat la ceruri marele duhovnic român din Sfântul Munte Athos, părintele Iulian Podromitul, unul dintre cei mai în vârstă călugări, nevoindu-se zeci de ani la Schitul Românesc Prodromul.

14 mart. 2023, 20:56

Gigi Becali, în lacrimi la înmormântarea părintelui Iulian Podromitul. Părintele a murit la vârsta de 97 de ani, iar în timpul înmormântării sale Gigi Becali a fost surprins plângând în hohote! Patronul lui FCSB era foarte apropiat de preot, motiv pentru care a fost prezent la înmormântarea acestuia, care a avut loc pe Muntele Athos, une a început să plângă zgomotos deasupra mormântului, scrie ProSport. Pe parcursul vieții sale părintele Iulian a slujit la Schitul Prodromu din anul 1977, când avea abia 50 de ani.

Citeşte şi: Am rămas fără unul dintre marii duhovnici. Iulian Prodomitul s-a dus la Ceruri, mesaj tulburător de la Părintele Vasile Ioana

Prin moartea Părintelui Iulian, obștea Schitului Românesc Prodromul de la Muntele Athos a pierdut una dintre figurile sale emblematice, iar Biserica Ortodoxă Română a pierdut cel mai de seamă duhovnic român de la Sfântul Munte Athos, din Grecia.

Părintele Iulian Prodromitul, pe numele de mirean Ioan Lazăr s-a născut în România pe 8 ianuarie 1926 în comuna Vorona, județul Botoșani, din părinți Ilie și Elisabeta, oameni simpli, credincioși, evlavioși și cu frică de Dumnezeu. Părinții au primit cu bucurie duhovnicească vestea tânărului Ioan de a îmbrăca haina monahală.

Recent, un alte părinte de la Muntele Athos, Pimen Vlad, a vorbit despre cum Gigi Becali s-a schimbat complet după ce a fost eliberat din închisoare. „Banii spală păcatele dacă este și pocăință. La Gigi Becali a început milostenia, adică a început să îi pară rău pentru păcate și a început milostenia. Dumnezeu acoperă tot prin milostenia lui. A venit o dată și a dormit aici, după ce a trecut închisoarea, după câțiva ani și l-am întrebat cum privește lucrurile pentru că am văzut o schimbare mare în comparație cum era înainte, mai ales perioada de închisoare pe care o trecuse, era schimbat total, nu mai era omul acela”, a declarat părintele Pimen Vlad.