Gigi Becali, în New York Times. Cum îl prezintă AMERICANII

New York Times a publicat un reportaj despre războiul dintre Gigi Becali şi CSA Steaua, sub titlul "Patron şi Armată, în luptă pentru numele clubului de fotbal".

04 apr. 2017, 14:41
Gigi Becali, în New York Times. Cum îl prezintă AMERICANII

„Bătălia pentru Steaua Bucureşti este o complexă poveste despre lăcomie, bani şi, posibil, răzbunare”, scrie New York Times.

Gigi Becali, reacţie INCREDIBILĂ după anunţul lui Răzvan Burleanu. A făcut cerere la UEFA

„În anii recenţi, Becali, patronul FC Steaua Bucureşti, cea mai cunoscută şi de succes echipă a României, s-a obişnuit să fie criticat. Şi nu doar pentru că e unul dintre cele mai bogate şi controversate personaje ale ţării, ce ţine constant capul de afiş prin părerile sale negative la adresa femeilor şi comunităţii gay. Din 2011, Becali este de asemenea într-o bătălie legală pentru controlul Stelei – care a câştigat Cupa Campionilor Europeni, precursoarea Ligii Campionilor, în 1986 –  cu un adversar formidabil: fostul deţinător al clubului, Ministerul Apărării Naţionale. Este o dispută care ameninţă să distrugă una dintre cele mai cunoscute echipe ale Europei şi care a divizat fanii clubului, cu marea majoritate decisă să boicoteze echipa cât timp Becali rămâne la conducere. Becali a pierdut drepturile de a folosi emblema şi până şi numele clubului. De asemenea, lupta a condus la înfiinţarea unei noi echipe a armatei, CSA Steaua Bucureşti, care foarte probabil va juca în următorul sezon în Liga a 4-a a României”, scrie New York Times.

Documente BOMBĂ. Steaua Armatei NU poate să EXISTE în Liga I şi Liga a II-a

„Am devenit bogat, iar atunci când un om devine bogat, vrea să devină şi faimos. De aceea am preluat Steaua. Şi am devenit faimos”, este declaraţia lui Gigi Becali.

În reportaj este prezentată şi opinia comandantului interimar al CSA Steaua, colonelul Cristian Petrea.

„Nu a fost un moment exact în care am decis să recuperăm brandul. A fost o analiză şi am decis să protejăm brandul Steaua. Această acţiune legală a demarat după o atentă verificare a documentelor. Nu îl privim pe Becali ca pe duşmanul nostru. Noi avem clubul nostru, el are clubul lui”, a declarat comandantul CSA Steaua, conform NY Times