Gigi Becali, în pragul disperării. Raiffeisen Bank îi lichidează conturile la cererea DNA. Becali este suspect de spălare de bani

Gigi Becali trebuie să-şi mute toţi banii pe care îi avea la Raiffeisen Bank, din cauza anchetelor DNA. Miliardarul e atât de supărat încât se gândește să se mute în altă țară, cu bani cu tot.

19 feb. 2020, 08:25
Gigi Becali, în pragul disperării. Raiffeisen Bank îi lichidează conturile la cererea DNA. Becali este suspect de spălare de bani

Gigi Becali a fost înştiinţat de Raiffeisen Bank că în termen de 60 de zile trebuie să-şi mute banii la altă bancă. „M-au chemat la banca si mi-au zis: domnule Becali, relatia noastra trebuie sa se opreasca. În 60 de zile să îmi mut banii. De ce? Pentru ca asa e politica bancii. Procurorul de la DNA vrea sa stie toate tranzactiile mele”, a spus Becali la România TV.

Gigi Becali e supărat după ce DNA i-au deschis un nou dosar, de data asta pentru spălare de bani. Acesta face acuzatii grave si spune ca este santajat, ca se simte hartuit de procurorii anticoruptie, dupa ce a fost instiintat de către banca unde isi tine economiile, ca trebuie sa isi mute banii.

Dosarul lui Becali este instrumentat de procurorul Radu Ionescu. DNA îl acuză de spălare de bani, iar în anchetă apare și nepotul său, Vasile Geambazi.

„I-am zis si cum facem. Îi scot pe toti si il intreb pe procuror, procuror de 23 de ani, sa imi spuna unde sa duc banii ca sa nu fie spalare de bani si unde sa il mutam pe Becali. Tu un copil care nu ai facut nimic in tara asta nu il vrei tu pe Becali. E un copil din sectorul 4”, a spus Becali.

În tot acest scandal, Gigi Becali susține că banii obținuți din despăgubire i-a făcut cadou statului român, bisericilor, spitalelor și oamenilor nevoiași.

„Nepotul meu a obţinut despăgubiri de 100 de milioane de euro. Pentru 45 de milioane l-am chemat la puşcărie şi i-am zis: Vali, avem destui bani. Ăştia 45 de milioane te duci şi renunţi la ei, la ANRP. Deci am făcut cadou statului român 45 de milioane de euro. Iar ceilalţi 60 de milioane toţi s-au dus pe donaţii la biserici şi la spitale, nu mi-a transferat mie”, a mai spus Becali la România TV.

În acest dosar, DNA anchetează o afacere imobiliară în urmă căreia Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor a plătit 66 de milioane de euro.

Citeşte şi Gigi Becali spune că se simte hărţuit şi se gândeşte să se mute în altă ţară. Ce se întâmplă cu FCSB?