Gigi Becali în război cu Claudiu Năsui. Ministrul Economiei vrea să rezilieze un contract din care Becali ia peste 3 milioane de lei pe an

Ministrul Economiei sustine că trei firme românesti primesc anual 1 milion de euro de la statul român pentru a păzi combinatul de la Krivoi Rog, din Ucraina. Printre aceste firme se numără si Arcom, detinută de Gigi Becali.

27 mai 2021, 13:25
Gigi Becali în război cu Claudiu Năsui. Ministrul Economiei vrea să rezilieze un contract din care Becali ia peste 3 milioane de lei pe an

Război pe bani între Claudiu Năsui, ministrul Economiei, şi Gigi Becali. Peste 70 de milioane de lei adică 14 milioane de euro a plătit statul român până acum pentru paza combinatului de la Krivoi Rog. Asta pentru că în 1986 statul român a fost unul dintre fondatorii acestui combinat alături de alte state din lagărul socialist.

1 miliard de dolari a plătit atunci regimul Ceausescu pentru constructia acestui mastodont comunist. Un combinat care nu mai functionează de 22 de ani si care este astăzi o epavă. Doar că statul român, ca proprietar, trebuie să-l păzească. Există o HG din 1999 care prevede clar că de paza combinatului se ocupă trei firme.

Una dintre ele este firma ARCOM SA detinută, în proportie de peste 70%, de Gigi Becali. O firmă care a încasat, din 2001 până azi, 47 de milioane de lei pentru paza combinatului. Asta înseamnă 9,5 milioane de euro din bani publici. De exemplu, doar anul trecut firma ARCOM detinută de Gigi Becali a încasat peste trei milioane de lei de la stat. Iar anul acesta Guvernul trebuie să dea în total 5,4 milioane de lei pentru paza combinatului.

Năsui vrea să-i închidă robinetul cu bani lui Gigi Becali

„Am propus prim-ministrului ce nu a avut curaj nimeni să facă de zeci de ani încoace: să ieșim din această afacere comunistă păguboasă care încă risipește banii românilor fără absolut niciun scop altul decât îmbogățirea unor abonați la bani de la stat.

Concret, trebuie să vindem la licitație activele și toate creanțele de acolo. Să mai recuperăm ce putem și să nu mai plătim un milion de euro pe an unor firme stabilite din pix în 1999“, a arătat Năsui, pe Facebook.

Citeşte şi: Şosetele lui Iulian Bulai fac furori. Deputatul USR a recunoscut că sunt ale nevestei: „Viața e prea scurtă pentru a avea mereu ciorapi negri”