Gigi Becali îndeamnă la boicotarea firmelor austriece din țară, după eșecul Schengen: „Austria a dat cea mai mare șpagă, două sute de milioane, ca să fure Petrom”

Gigi Becali cere Guvernului Ciucă să ia măsuri drastice împotriva Austriei, după decizia de a se opune, în cadrul Consiliului JAI, intrării României și Bulgariei în Spațiul Schengen.

10 dec. 2022, 09:24
Gigi Becali îndeamnă la boicotarea firmelor austriece din țară, după eșecul Schengen: „Austria a dat cea mai mare șpagă, două sute de milioane, ca să fure Petrom”

Gigi Becali a mărturisit că, pentru el, Austria nu mai există pe harta lumii și că nu are de gând să mai viziteze vreodată această țară. „Ce concediu? Unde să mă duc dacă nu mai există Austria? Pentru mine Austria nu mai există pe glob. Eu dacă trebuie să trec prin Austria ocolesc 17 țări, dar nu mai trec prin Austria. Eu ce zic și fac”, a spus patronul FCSB la România Tv.

Mai mult, Gigi Becali a cerut Guvernului să ia măsuri dure împotriva Austriei. El a sugerat că instituțiile statului care au conturi la băncile mari austriece, la Raiffeisen Bank, ar trebui să treacă la CEC Bank sau alte bănci. „La nivel de stat, cu tupeu și curaj”, a mai spus Becali.

„Prima dată și prima dată semnalul se dă de sus. Un gest extrem să facă Klaus Iohannis, care e președintele României și pe care l-au ales românii două mandate”, a afirmat Becali, întrebat ce ar trebui făcut după eșecul Schengen.

Gigi Becali: Cea mai mare șpagă au dat-o austriecii ca să se fure România

Gigi Becali vrea răzbunare pe companiile austriece din țară și îi acuză pe austrieci că ei sunt cei care au dat cea mai mare șapgă ca să fure România.

„Ia sa vedem cum au furat Petrom. Ca acolo s-au dat cel puțin două sute de milioane șpagă. Eu știu cât s-a dat. Banii pot fi găsiți prin conturi în offshore și vorbim cu americanii și ne arată tot. Toată șpaga cum s-a dat. Cu mascații. Ne spun americanii. Ne demască toate conturile și șpăgile pentru ca să se fure România. Cea mai mare șpagă au dat-o austriecii. Că cea mai mare companie și cea mai bogată companie a României a fost Petrom. Au luat-o ei pe nimica toată și nici măcar nu și-au ținut programul de privatizare. Niciun buștean să nu mai plece din România. Dăm o lege să nu se mai exporte buștean. Se exportă mobilă”, a transmis Becali la RTV.

Citește și „Angajații români la firmele austriece să nu mai meargă la muncă o lună! Doar n-or muri de foame”. Gigi Becali, război total cu Austria

Patronul FCSB a dezvăluit că, dacă ar fi fost demnitar, nu ar fi dormit toată noaptea, ci ar fi stat să se gândească la măsuri împotriva „criminalilor” austrieci.

„E nevoie de bărbăție, nu de găinari care se duc mâine la Guvern, se apucă de gagicăreală și de glume. Nu, tată. Să nu te ia somnul, să aștepte dimineața ca mâine să ia niște măsuri împotriva lor. Eu dacă eram mâine demnitar, nu dormeam în noaptea asta. Mă sculam la 4 și mă pregăteam să ma duc la Guvern să iau măsuri împotriva la criminali. După ce ei au furat cât au fost imperiu de la toate țările, acum, când sunt o țară mică, toți criminalii au rămas și vor incă să mai fure”, a explicat Becali.

Întrebat dacă există riscul ca, dacă se iau aceste măsuri de boicot, să aibă tot România de suferit, Becali a spus: „Și dacă suferim, să suferim bărbătește, nu să fim găinari, să-și bată joc de noi. Să se ia măsuri la nivel înalt, de stat. Dacă sunteți oameni de stat. Dacă sunteți găinari, o să mai punem alți găinari peste patru ani”.