Gigi Becali, la dreapta ÎPS Teodosie de Sf. Andrei: „Să nu punem bogăţia zid între noi şi Dumnezeu!”

Latifundiarul Gigi Becali, cunoscut ca fiind un om credincios, a mers în cursul zilei de miercuri, 30 noiembrie a.c., la Peștera Sfântului Andrei. Finanţatorul FCSB a avut şi un mesaj pentru românii care au mers la peştera Sântului Andrei: "Domnul să ne ajute, Maica Domnului să ne ocrotească".

30 nov. 2022, 20:56
Gigi Becali, la dreapta ÎPS Teodosie de Sf. Andrei: „Să nu punem bogăţia zid între noi şi Dumnezeu!”

Gigi Becali, braţ la braţ cu ÎPS Teodosie la Peştera Sf. Andrei. În fiecare an, pe 30 noiembrie, satul Ion Corvin din Constanţa devine polul credinţei şi rugăciunii. Pelerinii caută lumina din suflete pe drumul către peştera Sfântului Andrei. Aici se spune că ar fi stat apostolul întâi chemat de Iisus. Marii ierarhi numesc locul „Bethleemul neamului românesc”.

Pelerinaj la Peştera Sf. Andrei, pe 30 noiembrie. „Este ziua părintelui nostru care ne-a născut, prin Evanghelie, ca să aparţinem lui Hristos. El a adus birunţa asupra nopţii. Peştera de aici este prima biserică românească pregătită de Dumnezeu, nefăcută de mână. De la Apostolul Andrei ne numim creştini”, spune ÎPS Teodosie. Iar pelerinajul aici este pentru mulţi români o misiune plină de evlavie. Pe potecile din jurul lăcaşului se vorbeşte puţin. Oamenii îşi poartă în gând grijile şi dorinţele. Doar clopotele şi cuvintele prelaţilor mai sparg liniştea.

„Să fie sănătate, pace în lume. Pentru toată lumea ne rugăm. Să fim mai înţelepţi, mai buni, că nu prea suntem”, mărturiseşte un credincios. Şi, mai ales, mai răbdători. Nici frigul, nici orele grele în picioare nu îi abat pe credincioşi din drum.

La peşteră, au fost şi oaspeţi de seamă. Patronul FCSB, Gigi Becali, a stat de-a dreapta Arhiepiscopului Tomisului. „Sunt bucuros că a venit şi ctitorul nostru, George Becali. Este ucenic al Sfântului Andrei”, a afirmat ÎPS Teodosie. „Să aduc şi eu jertfa asta. E mare lucru să ai posibilitatea să păşeşti pe locurile unde a păşit Sfântul Apostol Andrei acum 2.000 de ani. Să nu punem bogăţia zid între noi şi Dumnezeu! Să fie o poartă largă deschisă între noi şi Dumnezeu prin bogăţie”, a răspuns Gigi Becali.

Gigi Becali, cu ochii în lacrimi, alături de credincioși, la pelerinajul de la Peștera Sfântului Andrei: „Nu aveam de gând să merg, dar am văzut la televizor un călugăr bătrân care m-a convins”
„Am venit azi la peştera Sfântului Andrei. Nu aveam de gând, dar aseară am văzut la televizor un călugăr bătrân la peşteră şi mi-am închipuit cum acum 2000 de ani Sfântul Apostol Andrei a fost pe meleagurile astea.

Şi am mai fost odată acum 15 ani şi am zis de ce să nu mă duc puţin, să calc pe sfinţenie, pe unde Sfântul Andrei a călcat”, a spus Gigi Becali. Finanţatorul FCSB a avut şi un mesaj pentru românii care au mers la peştera Sântului Andrei: „Domnul să ne ajute, Maica Domnului să ne ocrotească”.

Sfântul Andrei, tradiții și obiceiuri de ziua apostolului ocrotior al României. Ce trebuie să facă fetele ca să-și viseze ursitul

„Conform scrierilor teologice şi istorice, Andrei a ajuns pe pământul dobrogean în jurul anului 60 d. Hr. şi s-a oprit cu ucenicii săi aici, unde a găsit trei preoţi păgâni care slujeau în peşteră, geţi de neam, cunoscuţi sub numele Innal, Rimmal şi Pinnal. Peştera este situată în Dealul Urluiului, la 4 kilometri de localitatea Ion Corvin şi aproximativ 80 de kilometri de Constanţa”, au transmis reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului.

Mare sărbătoare a fost şi la Galaţi. Mii de credincioşi s-au rugat şi aici la moaştele Sfântului Andrei, în așa-numitul Pelerinaj al Luminii. „Ne-am făcut foarte răi şi trebuie să ne îmbunăm. Să fim milostivi, să lăsăm sufletul rău deoparte”, este de părere un pelerin. Aproape un milion de români poartă numele Sfântului Andrei.