Gigi Becali, cu ochii în lacrimi, alături de credincioși, la pelerinajul de la Peștera Sfântului Andrei: „Nu aveam de gând să merg, dar am văzut la televizor un călugăr bătrân care m-a convins”

Gigi Becali a plecat, astăzi, de Sfântul Andrei, la cel mai mare pelerinaj din Dobrogea, la peștera Sfântului Apostol Andrei.

30 nov. 2022, 14:34
Gigi Becali, cu ochii în lacrimi, alături de credincioși, la pelerinajul de la Peștera Sfântului Andrei: „Nu aveam de gând să merg, dar am văzut la televizor un călugăr bătrân care m-a convins”

Gigi Becali spunea inițial că nu are de gând să meargă la pelerinajul de la peșteră, încă un călugăr pe care l-a văzut la televizor cu doar o zi în urmă l-a determinat să ia decizia de a se duce, până la urmă.

„Am venit azi la peştera Sfântului Andrei. Nu aveam de gând, dar aseară am văzut la televizor un călugăr bătrân la peşteră şi mi-am închipuit cum acum 2000 de ani Sfântul Apostol Andrei a fost pe meleagurile astea.

Şi am mai fost odată acum 15 ani şi am zis de ce să nu mă duc puţin, să calc pe sfinţenie, pe unde Sfântul Andrei a călcat”, a spus Gigi Becali, miercuri, după ce a ajuns la peştera Sfântului Andrei.

Emoționat și cu ochii în lacrimi, Becali le-a transmis un mesaj și credincioșilor care merg la peșteră Sfântul Andrei. „Domnul să ne ajute, Maica Domnului să ne ocrotească”.

Citește și Gigi Becali, mărturisiri emoţionante despre relaţia cu mama sa. „Mă ceartă în fiecare zi!”

Pe 30 noiembrie, Biserica Ortodoxă îl cinstește pe primul apostol chemat de Iisus să-i urmeze. Sfântul Andrei este considerat ca fiind cel care a adus cuvântul Evangheliei în ținutul Dobrogei de astăzi, de aceea este numit ocrotitorul României.

Miercuri, 30 noiembrie, la mănăstirea peștera Sfântului Apostol Andrei din localitatea Ion Corvin (Constanța) are loc cel mai mare pelerinaj din Dobrogea. Aici este locul unde, spun istoricii bisericești, apostolul Andrei s-ar fi adăpostit într-o peșteră.

„Conform scrierilor teologice şi istorice, Andrei a ajuns pe pământul dobrogean în jurul anului 60 d. Hr. şi s-a oprit cu ucenicii săi aici, unde a găsit trei preoţi păgâni care slujeau în peşteră, geţi de neam, cunoscuţi sub numele Innal, Rimmal şi Pinnal. Peştera este situată în Dealul Urluiului, la 4 kilometri de localitatea Ion Corvin şi aproximativ 80 de kilometri de Constanţa”, spun reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului.

Citește și Gigi Becali, critici la adresa părintelui Calistrat: „Femeile alea l-au instigat fiindcă l-au ştiut iute la mânie. Dacă era smerit, cu capul plecat, nu se întâmpla asta”