Gigi Becali, lider la chiul în Parlamentul European

Pagina de internet a cotidianului austriac Krone prezintă un articol cu titlul "Cei mai leneși parlamentari europeni". Gigi Becali se află în frunte, el chiulind de la 73 la sută din ședințele de la Bruxelles, informează adevarul.ro.

RomaniaTV.net
06 ian. 2012, 07:17
Gigi Becali, lider la chiul în Parlamentul European

Cotidianul austriac Krone scrie despre efectele pe care le-au avut modificările Parlamentului de la Bruxelles, în ceea ce privește remunerarea deputaților europeni. Din 2009, s-a făcut o reglementare a salariilor parlamentarilor din România și Bulgaria, ale căror salarii fixe au crescut de la 80.000 de euro, la 90.000 de euro, pe an. Toate acestea nu l-au motivat însă pe Gigi Becali să lucreze mai mult, ci din contră.

Gigi Becali, care are mandat din 2009, a participat la doar 37 de ședințe, din 137 de reuniuni, ceea ce înseamnă că latifundiarul a lipsit de la 73 la sută din totalul întâlnirilor din Parlamentul European. Acest lucru îi oferă un dezonorant loc unu în rândul chiulangiilor. Acesta lucru nu îi afectează conturile.

101.248 de euro venit pentru 37 de prezențe la Bruxelles

Statutul de europarlamentar i-a adus însă lui Gigi Becali și venituri excelente, pentru că el a fost plătit și pentru ședințele la care nu a participat. Cei de la Krone precizează că Becali a primit suma de 2.432 euro pe zi, pentru 37 de zile de zile muncă (salariul fix pentru toate cele 137 de ședințe, chiar dacă a lipsit de o sută de ori).

Pe lângă salariul fix, Gigi Becali are și o diurnă de 304 euro pe zi. Astfel, la cele 37 de prezențe în Parlament, Becali și-a mai adăugat încă 11.248 euro, câștigând în total 101.248 euro.

Pe locul doi la chiulangii se află liberalul irlandezul Brian Crowley, care a fost la 60 din 137 de reuniuni (lipsind de la 56,2 la sută din ședințe), iar pe trei se clasează socialistul ceh Jiri Havel, care a a lipsit la jumătate din acțiunile din plen, dar s-a ales totuși cu frumoasa sumă de 111.280 euro.

Cei mai harnici au fost austriecii Ernst Strasser și Martin Ehrenhauser care au fost prezenți la 88, respectiv 99,29 la sută din ședințele de plen.

În concluzie, cotidianul Krone susține că diplomații austrieci și cei care au prezențe, activități intense și lucrează mai mult în Parlamentul European, se pot considera automat mai slab plătiți decât chiulangii.