Gigi Becali: „Maia Sandu preşedinte, niciodată! Aia e o aşchie de femeie”

Scenariul unei posibile candidaturi a Maiei Sandu la alegerile prezidențiale din România a fost vehiculat în spațiul public, după ce președintele PSD Marcel Ciolacu a răspuns unei întrebări privind o eventuală susținere, împreună cu PNL, a liderului politic moldovean la scrutinul din 2024.

01 feb. 2023, 14:14
Gigi Becali: „Maia Sandu preşedinte, niciodată! Aia e o aşchie de femeie”

Gigi Becali era implicat activ în politică şi se pregătea de Alegerile Prezidenţiale din 2004. Patronul vicecampioanei României era unul dintre cei 12 candidaţi la funcţia supremă în stat şi se lupta cu nume grele pentru locul de la Cotroceni. Cinci ani mai târziu, în 2009, Gigi Becali a pornit din nou la luptă, însă ambele tentative ale omului de afaceri au fost sortite eşecului. Acum, patronul FCSB este chibiţar de pe tuşă şi analizează posibili candidaţi.

Maia Sandu, vizită surpriză în România. Ce a făcut președintele Republicii Moldova
„Va duce mintea sa faceti doar Maia Sandu presedinte. Maia Sandu presedinte niciodata, aia e o aschie de femeie. Chiar asa am ajuns? Ea nu stie pe unde sa isi scoata caciula. Eu nu mai intru in politica, eu nu am timp de biserica. Dupa ce am avut un luteran, acuma vine una piticanie din Moldova, Maia Sandu. Nu stie de capul ei! Si dupa il punem pe Terhes ca zice simion. Acum bagam un raspopit? Pune pe Ciuca presedinte, e ortodox adevarat!”, a declarat Gigi Becali.

În 2024, președintele Klaus Iohannis își va încheia cel de-al doilea mandat constituțional și o discuție despre cine i-ar fi succesorul cel mai potrivit la Cotroceni, o persoană care să cumuleze calitățile unui șef de stat pe placul națiunii, este de așteptat să se amplifice. Tot în 2024 vor avea loc alegeri prezidențiale în Republica Moldova.

Victor Ponta nu alungă ideea cu Maia Sandu preşedinte

„Am auzit că Maia Sandu a fost la Oradea la, repet, cel mai bun penelist, care este în acest moment și care e în relații rele cu Iohannis și că unii se gândesc la scenarii. Că dacă nu mai avem nemți în România, să o aducem pe Maia Sandu din Moldova. Domnul Bolojan, alături de Boc, e singurul liberal care înseamnă ceva la popor și care are niște realizări în spate. (…)Să fie candidat în tandem. O să fie foarte interesant dacă la anul președinții vor candida în tandem cu premierul. Tandem, în Moldova și în România. (…) Eu, pe Maia Sandu, n-aș vota-o președintă a României. Sunt eu pricinos eu așa. Dar l-aș vota pe Bolojan premier.”, a spus Victor Ponta.

Maia Sandu îi dă lovitura de grație lui Vladimir Putin. Republica Moldova vrea în NATO
Marcel Ciolacu a declarat că este unul dintre susţinătorii Maiei Sandu şi a unificării României Mari, întrebat, la începutul săptămânii trecute, dacă PSD şi PNL ar susţine candidatura acesteia la alegerile prezidenţiale din România din anul 2024. El a mai spus că nu avut loc o discuţie între cele două partide privind sprijinirea unui candidat comun la prezidenţiale.

Andrei Spînu, vicepremier și ministru al infrastructurii și dezvoltării regionale din Republica Moldova: „Eu cred că doamna președinte trebuie să răspundă, în primul rând. Dar ca cetățean al Republicii Moldova îmi doresc ca doamna președinte să rămână cel puțin 8 ani președintele Republicii Moldova, pentru că are un mandat puternic din partea cetățenilor, iar reformele pornite sunt de abia la început. Pentru mine asta este important acum…Să facem ce ne-am propus”.

Întrebat dacă vede posibilă o astfel de candidatură, Andrei Spînu spune: „Eu văd posibil ca Republica Moldova, împreună cu Maia Sandu, să ajungă în UE și să transformăm țara noastră”.