Gigi Becali nu va participa la sfințirea bisericii pe care a construit-o în Africa

Lăcașul de cult ctitorit de Gigi Becali în Africa urmează să fie sfințit. Afaceristul nu va putea participa la acest eveniment.

28 oct. 2022, 11:14
Gigi Becali nu va participa la sfințirea bisericii pe care a construit-o în Africa

Bisrica din Africa construită de Gigi Becali va fi binecuvântată. Însă, patronul FCSB nu va fi prezent la sfințirea acesteia în Rwanda, precizând și care sunt motivele pentru care a luat această decizie.

Omul de afaceri a investit 800.000 de euro pentru înființarea lăcașului de cult din localitatea Rwamagana, din estul Rwandei. Becali a ridicat biserica pe locul unde a avut loc un conflict interetnic, timp de 100 de zile, în perioada aprilie -iulie, în 1944.

Aproape un milion de oameni au fost uciși la momentul respectiv. Gigi Becali a construit biserica pentru a ajuta săracii și persoanele bolnave, dar nu va putea merge în Africa, pentru a participa la sfințirea acesteia.

Citește și: Cum a apărut Gigi Becali la moaştele Sfântului Dimitrie, Izvorâtorul de Mir. VIDEO

„Aș fi vrut să văd cum se sfințește biserica și cum sunt creștinați oamenii, cum sunt aduși pe calea cea dreaptă. Sunt însă vaccinuri, reguli sanitare care durează mult. sunt anevoiaose și mă opresc aici. Voi fi însă acolo cu gândul și rugăciunea”, a explicat latifundiarul, pentru click.ro.

Gigi Becali i-a dat misiunea de a-i ține locul în Africa, unui preot de 30 de ani, care s-a ocupat și de supervizarea  ridicării lăcașului de cult. Este vorba de părintele arhimandrit Nectarie, care este un misionar român.

Slujba de sfințire va fi făcută de patriarhul Theodoros al Africii, ajutat de alți duhovnici. Înainte de acest even9iment, 40 de oameni vor trece la religia ortodoxă prin taina botezului.

Citește și: Gigi Becali s-a pus pe vândut sucuri naturale de fructe și legume. Clinica de oncologie în care a investit milioane de euro, cifre tot mai slabe

„Am văzut suferinţa şi nevoile oamenilor. În mai 2021 am fost în audienţă la domnul Gigi Becali la palat şi i-am povestit că vreau să ridic o mare biserică şi să construim case pentru ajutorarea săracilor, să plătim operaţii pentru bolnavi.

Mi-a promis tot sprijinul şi cu banii lui am ridicat întâi biserica din Rwamagana. Practic suntem pionieri aici, lumânările, vinul de împărtăşanie, icoanele, totul aducem din România de două ori pe an”, a declarat preotul.

De asemena, biserica din Africa, construită de Gigi Becali, a fost pictată de un artist care a venit tot din România.