Gigi Becali pregăteşte o nouă lovitură financiară. Ce sumă poate încasa patronul de la FCSB

Pe lângă controversa iscată în urma reluării antrenamentelor la FCSB, Gigi Becali duce şi un război în justiţie cu reprezentanţii statutului.

RomaniaTV.net
05 mai 2020, 14:50
Gigi Becali pregăteşte o nouă lovitură financiară. Ce sumă poate încasa patronul de la FCSB

Patronul celor de la FCSB se pregăteşte să încaseze o sumă importantă de bani, în urma unui proces pe care îl are cu ANAF Ilfov. Wowbiz notează că latifundiarul din Pipera solicită o rambursare de TVA în valoare de 2,71 milioane de lei (aproximativ 560 de mii de euro) din partea autorităţilor.

Gigi Becali a mers direct la Curtea de Apel Bucureşti, cu doar patru zile înainte de declanşarea stării de urgenţă, iar acum judecătorii va trebui să anunţe decizia în momentul în care activitatea din justiţie se va relua. Toată disputa dintre patronul de la FCSB şi ANAF a început, de fapt, în 2018, când Gigi Becali a solicitat rambursări de TVA din partea statului în valoare de 3,87 de milioane de lei.

Este vorba despre câteva tranzacţii imobiliare realizate de patronul roş-albaştrilor în ultimii ani, tranzacţii pentru care a plătit toate taxele necesare. Însă, în urma unei inspecţii fiscale pentru soluţionarea decontului cu opţiune de rambursare, Becali a primit vestea cea mare şi a aflat că are dreptul de a-şi recupera suma respectivă de bani.

De altfel, patronul de la FCSB a şi recuperat o parte din suma pe care o are de primit din partea autorităţilor. Însă marea problemă este că Gigi Becali a primit doar o parte din suma totală de 3,87 de milioane de lei. Mai exact, latifundiarul din Pipera a încasat 1,11 milioane de lei. Evident că patronul roş-albaştrilor n-a renunţat şi a cerut explicaţii, iar răspunsul venit din partea statului a fost că suma de 2,71 de milioane de lei nu mai poate fi returnată, deoarece aceasta este legată de tranzacţii din decembrie 2011, astfel că perioada de returnare s-a prescris. În aceste condiţii, Gigi Becali a mers în instanţă şi speră acum ca judecătorii să-i dea dreptate şi să-şi recupereze jumătatea de milion de euro pe care o aşteaptă din partea statului.

Citeşte şi: Bundesliga se va relua pe 15 mai. Este primul mare campionat de fotbal care se reia după pandemie