Gigi Becali şi-a cumpărat un hotel la mare. Câţi bani a plătit latifundiarul din Pipera

Gigi Becali şi-a cumpărat un hotel la mare. Patronul FCSB a făcut o nouă achiziţie şi anume hotelul Inter din stațiunea Venus, din portofoliul grupului Interagro, controlat de omul de afaceri Ioan Niculae și aflat în insolvență din 2016. Ioan Niculae își ispășește pedeapsa la Penitenciarul Poarta Albă.

11 nov. 2021, 09:02
Gigi Becali şi-a cumpărat un hotel la mare. Câţi bani a plătit latifundiarul din Pipera
Gigi Becali şi-a cumpărat un hotel la mare

Gigi Becali şi-a cumpărat un hotel la mare. Latifundiarul din Pipera spune că a cumpărat hotelul Inter din Venus pentru familie, iar dacă Ioan Niculae îl vrea înapoi, i-l vinde, dar cu profit, potrivit Economica.net.

Becali va concura acum cu nașul său Gică Hagi, care deține și el un hotel în Mamaia, Iaki.

Gigi Becali şi-a cumpărat un hotel la mare

Hotelul Inter din staţiunea Venus, care face parte din grupul de firme Interagro, aflat în reorganizare, a fost scos la licitație încă din 2019. Valoarea de piață a hotelului, cu tot cu mobilierul și aparatura din camere, este de 8,94 milioane de euro. Recent, omul de afaceri Gigi Becali a cumpărat hotelul cu 6,8 milioane de euro.

Citeşte şi: Gigi Becali, gest impresionant pentru un om nevoiaş. S-a întâmplat chiar în curtea unei biserici din Capitală

Hotelul are 70 de camere duble, dintre care 54 clasificate la 5 stele și 16 clasificate la 4 stele, 10 camere de tip family și 12 apartamente.

L-am luat pentru familie mai mult. Nu mă interesează pe mine partea hotelieră, l-am luat pentru că era omul la pușcărie și să nu-i ia altul hotelul. Mă gândesc dacă să i-l vând. Dacă mă înțeleg cu el, dacă îmi dă banii să și câștig ceva, i-l dau înapoi omului”, a declarat Gigi Becali, potrivit sursei menţionate mai sus.

Interagro este unul din cei mai mari actori agroindustriali integrați ai României, operând șase fabrici de îngrășăminte și peste 47.000 de ha de teren agricol. Deține și operează, de asemenea, fabrici de procesare produse agricole și investește constant în turism și sport.

Grupul se află însă în insolvență, iar proprietarul Ioan Niculae, inițial dat în urmărire după ce a plecat în Italia, a fost arestat în luna februarie. El a fost condamnat de Curtea de Apel București la cinci ani de închisoare într-un dosar în care este acuzat, între altele, că ”a corupt” oameni de afaceri, funcționari publici și înalți demnitari să promoveze o Hotărâre de Guvern prin care să fie acordate facilități fiscale privind subvenționarea achiziției de îngrășăminte chimice, acest lucru aducând InterAgro un beneficiu de 600 de milioane de euro.