Prima stână a ţării, în buricul Bucureştiului. Gigi Becali şi-a înregistrat ferma de oi la palatul de lângă Guvern. Planul măreţ al latifundiarului din Pipera

Gigi Becali s-a înregistrat ca persoană fizică autorizată plătitoare de TVA, la Registrul Comerțului, sub numele de ”George Becali PFA”. Sediul a fost declarat la palatul milionarului din centrul Capitalei.

09 dec. 2022, 13:11
Prima stână a ţării, în buricul Bucureştiului. Gigi Becali şi-a înregistrat ferma de oi la palatul de lângă Guvern. Planul măreţ al latifundiarului din Pipera

Gigi Becali a devenit oficial crescător de oi şi capre. Pentre asta, latifundiarul din Pipera s-a înregistrat ca persoană fizică autorizată plătitoare de TVA, la Registrul Comerțului, sub numele de ”George Becali PFA”. Sediul a fost declarat în Aleea Alexandru, nr. 1-3, respectiv la palatul pe care Gigi Becali îl deține în apropiere de sediul Guvernului, lângă Piaţa Victoriei.

PFA-ul înregistrat de Gigi Becali are ca obiect principal de activitate ”creșterea ovinelor și caprinelor”, cu o clasă care mai include creșterea și reproducerea ovinelor și caprinelor, producția de lapte de oaie și capră neprelucrat, precum și producția de lână brută.

„Da, am deschis un PFA, am pus acolo mai multe domenii printre care și vânzarea de produse lactate. Am terenul ăla în Tulcea de 850 de hectare, și am făcut un PFA, pentru că aveam nevoie, când a fost licitația. Conform caietului de sarcini, trebuia să am animale, așa că am trecut alea 150 de oi pe PFA. Am făcut un PFA să fie acolo…”, a declarat Gigi Becali pentru FANATIK.

Gigi Becali a concesionat terenul din Tulcea de la ADS și a plătit 600.000 de euro, sumă care reprezintă arenda pe un an. În viitor, Becali vrea să ajungă la 8.000 – 10.000 de oi, pe care să le poată admira din elicopter.

Citeşte şi: Gigi Becali a fost prădat la stâna din Pipera. Hoţii au plecat cu oile în portbagaj

În urmă cu câteva luni, Gigi Becali, a cărui familie s-a ocupat dintotdeauna cu creșterea oilor, povestea că aceste animale îi aduc cele mai mari satisfacții. El spunea că nici fotbalul și nici afacerile nu se compară cu timpul petrecut, pe pășune, alături de oile sale. Gigi Becali spunea că aceasta este pasiunea sa, să-și vadă animalele în fiecare zi.

„Zilnic stau jumate de oră, mă uit la ele cum pasc. Zilnic. Asta e bucurie, nu? Eu nu vând oile, le dau cadou. Am 150 de oi aproape. Dar eu am bucurie. Pentru mine e mai mare bucurie jumate de oră să văd, bucuria nu putem noi să o controlăm. Bucuria e mai mare când văd cum pasc oile decât un milion de euro. Aș vrea să câștig milionul, dar dacă-l câștig nu am bucurie cum am bucuriei când pasc oile. Bucuria e mai mare, că noi nu știm bucuria în ce este”, spunea Becali.

 

Gigi Becali vrea să investească în cereale, oi, industrie alimentară: „Vreau ca oamenii să aibă ce să muncească, numai să vrea”

Gigi Becali are planuri mari în agricultură: vrea business integrat – cereale, oi, industrie alimentară. În perioada 2023-2027, România va avea la dispoziţie fonduri europene pentru dezvoltarea în mediul rural de peste 15 mld. euro prin noul Plan Naţional Strategic (PNS), astfel că Becali îşi doreşte să atragă circa 3-5 mil. euro pentru investiţii.

„M-am consultat cu anumiţi oameni înainte să iau terenul şi am făcut socoteala că acum pot produce 7-8 tone de cereale per hectar şi orice se întâmplă în lume, rămân cu bani din agricultură, pentru că fac un milion de euro anual (dacă ar exista fluctuaţii mari ale preţurilor ce­realelor pe bursă din diverse cauze – n. red.)“, a precizat Becali.

 

Comisia Europeană a cerut ca subvenția pentru ovine să fie tăiată

Şi în timp ce Gigi Becali îşi face planuri de afaceri cu oi, oficialii de la Bruxelles a pus gând rău subvenției pe cap de animal la oi și capre.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a trașat problema care ar fi lăsat crescătorii de oi și capre fără plată, direct cu comisarul european pentru agricultură, Janusz Wojciechowski.

”Aprobarea Planului Național Strategic (PNS) a presupus un proces extrem de laborios în care am comunicat cu Comisia pe problemele și lămuririle pe care le-a cerut. În luna septembrie s-au încheiat discuțiile cu experții de la Comisie, blocându-se efectiv PNS-ul. Din cauza faptului că experții de la Comisie nu erau de acord cu o serie de elemente pe care noi le-am prezentat în Plan, de o importanță excepțională pentru țară și domeniul agriculturii. Una dintre observațiile de netrecut a fost aceea că în analiza tehnică de la Comisie nu se mai justifica să  mai dăm Sprijinul Cuplat Zootehnic (SCZ) la ovine justificându-se faptul că în România a crescut efectivul de ovine și nu ar mai fi o specie în regres”, a explicat Petre Daea, citat de agrointel.ro.