Gigi Becali: Terenul Armatei avea valoare sentimentală. Era semănat cu lucernă şi puteam paşte oile

La 12 ani de la tranzacţie, patronul Stelei a fost chemat încă o dată în acest dosar. Becali deplânge termenul lung de judecată şi este convins că dacă se va adresa CEDO va avea câştig de cauză.

RomaniaTV.net
02 dec. 2011, 13:14
Gigi Becali: Terenul Armatei avea valoare sentimentală. Era semănat cu lucernă şi puteam paşte oile

Gigi Becali a fost audiat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde a răspuns la întrebări legate de schimbul de terenuri făcut cu Ministerul Apărării Naţionale în urmă cu mai bine de 10 ani.

Becali le-a spus judecătorilor că terenul pe care l-a luat la schimb de la Ministerul Apărării avea o valoare sentimentală pentru el, pentru că era semănat cu lucernă şi-şi putea paşte liniştit oile acolo.

„Am refuzat terenul din Ghencea pentru că mă interesa un teren mai apropiat de ferma mea din Pipera. În felul acesta eu puteam transporta mai uşor şi mai ieftin mâncarea pentru animale. În plus, terenul avea o valoare sentimentală pentru mine. Era semănat cu lucernă şi puteam să îmi duc şi eu oile la păscut acolo. Dar eu nu puteam până să fac schimbul. Pentru că acolo era interzis, că era al Armatei. Doar un cioban Bebe putea paşte oile acolo. Eu mă ofticam. Că ăla, Bebe, păştea ziua, că avea blaturi”, a susţinut George Becali, respingând ipoteza vreunui interes financiar sau de oportunitate materială.

Becali le-a mai arătat judecătorilor că în realitate, prin acest schimb, la acel moment, el ar fi fost cel păgubit în raport de preţurile cu care se vindeau terenurile în acea zonă.

La ieşirea din sediul instituţiei, în stilu-i carcteristic, patronul Stelei a făcut circ. Omul de afaceri Gigi Becali s-a dat în spectacol la Instanţa Supremă… de plictiseală. Finanţatorul echipei Steaua s-a jucat de-a v-ati ascunselea cu jurnaliştii.

Înainte de a intra la audieri, patronul Stelei a declarat: „Ăsta e dosar? Păi numai cât te duci la CEDO şi când vede 16 ani, 17 ani e un termen rezonabil de a judeca pe cineva. 12 ani m-au instrumentat procurorii, acum pe ei în cât timp să îi judece judecătorii dacă ei în 12 ani au ţinut dosarul ăsta? Vin acum şi gata. Îi lămuresc eu acum imediat. Eu nu trebuie să citesc rechizitoriuil, eu spun adevărul. Eu din ianuarie sunt şi membru al comisiei de justiţie în parlamentul europei şi nu se mai poate face abuzuri cu un membru…. cînd o să vadă ăia că după 16-17 ani trimitem în instanţă un om…„.

Instanţa a stabilit ca următorul termen de judecată al procesului să fie în 15 decembrie şi a anunţat alte 11 termene de judecată pentru luna ianuarie 2012, fapt ce a stârnit nemulţumirea avocaţilor.