Gigi Becali ţinteşte Cotroceniul. Vezi ce spune de atacul forţelor oculte

Potrivit unui sondaj CSOP, Gigi Becali se bucură de mai multă încredere din partea populaţiei decât preşedintele Traian Băsescu. Asta îl face pe finanţatorul Stelei să se gândească optimist la viitoarele alegeri prezidenţiale.  Becali are explicaţii şi în ceea ce priveşte scăderea încrederii românilor în Biserică.

RomaniaTV.net
21 feb. 2012, 13:56
Gigi Becali ţinteşte Cotroceniul. Vezi ce spune de atacul forţelor oculte

Gigi Becali este cotat cu 23% încredere în cel mai recent sondaj CSOP, cu un procent mai mult decât preşedintele Traian Băsescu. De aceea, europarlamentarul spune că priveşte încrezător spre viitoarele alegeri prezidenţiale.

„Mă bucur într-un fel că l-am depăşit pe preşedinte. Înseamnă că începe iar cariera mea politică, mă bucur că oamenii au recunoştinţă pentru un om care nu a intrat în politică ca şi meserie, ci pentru a-mi da toate virtuţile mele pentru a ajunge la cârmuire şi a mă sacrifica pentru ţară, adică pentru a mă mântui prin politică.  Cu siguranţă voi candida la Preşedinţie, am spus întotdeauna. Mă bazez pe electoratul creştin, pe creştinii practicanţi, care sunt un milion, şi tot iau 10%„, a spus Becali, la România TV.

Potrivit ultimului sondaj CSOP, dat publicităţii de EVZ, Gigi Becali este cotat la 23% la încredere, cu un procent peste preşedintele în exerciţiu, Traian Băsescu.

Gigi Becali a comentat şi faptul că, potrivit unui sondaj CCSB, încrederea românilor în Biserică începe să scadă vertiginos.

Datele celui mai recent sondaj de opinie arată că Biserica a pierdut în câţiva ani aproape zece procente la capitolul încredere în opţiunile românilor. Dacă în ianuarie 2009, 89,3% dintre români aveau încredere în Biserică, potrivit unui sondaj IMAS de la acea vreme, în februarie 2012, doar 78% dintre români mai au încredere în această instituţie, potrivit unui sondaj CCSB.

Totodată, Biserica a căzut pe locul trei în topul instituţiilor în care au încredere românii, cu 79 de procente, fiind devansată de pompieri (94%) şi armată (81%), dar luând totuşi faţa Parlamentului (15%) şi a partidelor politice (12%).

Scăderea încrederii populaţiei în Biserică a fost comentată de europarlamentarul Gigi Becali, un binecunoscut credincios.

„Scăderea încrederii este cauzată de două elemente. Unu: atacul anumitor forţe oculte care vor să scadă încrederea populaţiei în Biserica Ortodoxă Română. Şi asta se face prin mass-media. Pentru că nu este normal să dai public ce se întâmplă la călugări sau în biserică. Pentru că diavolul îşi bagă coada peste tot, chiar şi în biserică, iar pădure fără uscături nu există. Dar asta nu înseamnă că mass-media trebuie să facă publice toate acele nelegiuri pe care le fac unii călugări sau preoţi, pentru că aşa scade încrederea şi nu se mai duc oamenii la biserică. BOR trebuie să le muşamalizeze şi să le pedepsească. A doua cauză este că biserica şi preoţii, care sunt ostaşii lui Hristos pe Pământ, trebuie să vindece suflete. Pe noi nu ne interesează ce face preotul, ci ce spune, pentru că el spune vorbele lui Hristos”, a spus Gigi Becali, la România TV.

Invitată în studioul România TV, actriţa Cristina Cârcei a afirmat că „Dumnezeu şi Iisus înseamnă ceva, iar biserica altceva, ca instituţie”, ceea ce a stârnit mânia lui Gigi Becali.

„Ea este plătită de alte forţe să vorbească aşa, vorbeşte Satana prin gura ei. Denigrează biserica! Încrederea scade din cauza discipolilor lui Satan care sunt pe Pământ, printre care sunteţi şi dvs, pentru că denigraţi biserica”, i-a spus Gigi Becali actriţei.

Cristina Cârcei a replicat că nu este normal ca preoţii să nu-şi facă datoria decât contracost, în condiţiile în care biserica funcţionează cu bani de la bugetul de stat. „Domnule Becali, toţi preoţii se închină în faţa dumneavoastră pentru că le daţi bani. La mine şi la alţii nici nu se uită”, a mai spus actriţa, în timp ce tirul finanţatorului Stelei a continuat: „Niciun preot nu se închină în faţa mea, dumneata eşti închinată Satanei. Probabil această satanică femeie face parte şi din vreo organizaţie ocultă. Nu eşti credincioasă, eşti o nenorocită care îi face pe plac lui Satan”.

„La ţară oamenii sunt mai credincioşi decât cei de la oraşe pentru că sunt mai departe de toate lucrurile satanice pe care le găsim la oraş, de sex shopuri, de cluburi de noapte, de toate astea. E adevărat că şi în biserică se întâmplă anumite lucruri, numai că noi trebuie să ascultăm ce citeşte preotul, nu să facem ce face el”, a mai spus Becali.