Gigi Becali, transferat în SECRET din Penitenciarul Rahova

Publicat: Marţi, 11 Iunie 2013 08:26 // Actualizat: Marţi, 11 Iunie 2013 18:03 // Sursa: RTV.net

Gigi Becali, condamnat la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu MApN, a fost transferat, în secret, în cursul nopţii de luni spre marţi, la Penitenciarul Jilava, deşi luni se anunţase că mutarea sa va fi amânată, informează România TV. Tot la Penitenciarul Jilava au fost transferaţi Victor Babiuc şi Dumitru Cioflină, care au de executat doi ani de închisoare, informează Mediafax.

Foto: Mediafax

Avocaţii lui Gigi Becali au susţinut că nu au ştiut nimic despre această mutare, în timp ce reprezentanţii penitenciarelor spun că măsura este normală.

"Avocaţii au avut dreptul la apărare ştirbit din cauza acestei manii a secretului, de parcă sărea în aer şi Rahova, şi Jilava", a apreciat avocata Paula Iacob, la România TV .

"Procedura exacta e cea stabilită de regulamente. Dacă deţinutul - în cazul de faţă Becali - este clasificat într-un regim de executare a pedepsei şi a depăşit perioada de carantină, se va alege penitenciarul şi va fi transferat acolo. Sunt destule cazuri în care se face transferul deţinuţilor şi ziua, şi noaptea. Criteriile ţin de planificarea curselor", a explicat Sorin Dumitraşcu, liderul Federaţiei Sindicatelor din Penitenciare.

Gigi Becali a fost încarcerat la Penitenciarul Rahova din 20 mai, după ce a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării Naţionale (MApN). Alături de acesta au fost condamnaţi la câte doi ani de închisoare cu executare fostul ministru al Apărării Victor Babiuc şi fostul şef al Statului Major General Dumitru Cioflină.

Becali, Babiuc şi Cioflină au stat la Penitenciarul Rahova în aceeaşi cameră de detenţie timp de 21 de zile, perioada de carantină. La finalul perioadei de carantină s-a stabilit transferul celor trei la Penitenciarul Jilava şi regimul în care aceştia vor executa pedepsele primite.

Potrivit legii privind executarea pedepselor, persoanele condamnate la pedeapsa închisorii mai mare de un an, dar care nu depăşeşte cinci ani sunt încarcerate iniţial în regimul semideschis, iar celor condamnate la pedeapsa închisorii de cel mult un an li se aplică iniţial regimul deschis.

Astfel, potrivit legii, omul de afaceri George Becali îşi poate executa pedeapsa în regim semideschis. În schimb, fostul ministru al Apărării Victor Babiuc (75 de ani) şi fostul şef al Statului Major General Dumitru Cioflină (70 de ani) ar putea fi încarceraţi în regim deschis, pentru că ar putea fi eliberaţi după cel mult opt luni de închisoare din cei doi ani la care i-au condamnat judecătorii instanţei supreme.

Potrivit Codului penal, bărbaţi trecuţi de vârsta de 60 de ani pot fi eliberaţi condiţionat după executarea unei treimi din durata pedepsei, în cazul în care au primit o condamnare de cel mult 10 ani.

În 4 iunie, Gigi Becali a fost condamnat tot la trei ani de închisoare cu executare în dosarul "Valiza", pentru dare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, decizia dispusă de Completul de cinci judecători al instanţei supreme fiind definitivă.

Instanţa nu a făcut reindivualizarea şi contopirea pedepselor lui Gigi Becali, astfel că avocaţii acestuia au cerut, la Tribunalul Bucureşti, contopirea pedepselor, pentru a se constata care este cea mai mare pe care o are de efectuat acesta. Cererea de contopire a pedepselor va fi judecată de magistraţii Tribunalului Bucureşti la 19 iunie.

Avocaţii lui Gigi Becali au formulat şi o cerere de întrerupere pentru trei luni a pedepsei de trei ani de închisoare, aceasta urmând să fie judecată de Tribunalul Bucureşti pe 17 iunie.

5 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
23 iul 18:03
...luni spre marţi, la un alt penitenciar, deşi luni se anunţase că mutarea sa va fi amânată, informează România TV. Citește mai departe… Citeste mai departe ...
23 iul 16:03
...luni spre marţi, la un alt penitenciar, deşi luni se anunţase că mutarea sa va fi amânată, informează România TV. Citește mai departe… Citeste mai departe ...
11 iun 17:45
...stau aici, la penitenciar”, le-a spus Becali, care a încuviinţat totuşi ca transferul de la Rahova la Jilava să fie confirmat. Gigi Becali a fost transferat în secret de la Penitenciarul Rahova la Jilava, în cursul nopţii de luni spre marţi, cu toate se anunţase că mutarea va fi amânată, după...
11 iun 13:43
Răspunde | Votează email 0 email
Pok ER Freerolls
$10 GRATIS pt jucat POKER ONLINE si $100 FREEROLL ZILNIC pt ROMANI , nu e nevoie de depunere pt a primii banii, oferta valabila pana pe 30.06, dati join acestui grup pe facebook pt detalii : https://www.facebook.com/groups/PokerFREEROLLSforFRIENDS/
11 iun 13:30
Răspunde | Votează email 0 email
Angel
Da el are celula cu doua paturi pe alti ii baga cu batausi in celule cu 6 sau chiar 8 paturi justitia cica face dreptate egala. ca in nv si sv tari.
1
EUR
4.7619
RON
23 Feb
noapte -6 °
zi 3 °
Ultimele joburi adaugate
24 H