Gigi Becali, un nou atac împotriva rivalei CSA Steaua: „N-o lasă legea să promoveze. Joacă pe coclauri şi acolo va rămâne”

Gigi Becali, finanțatorul clubului FCSB, a vorbit despre posibilitatea ca echipa sa să joace pe noua arenă din Ghencea și i-a ironizat pe „rivalii” de la CSA Steaua.

20 apr. 2021, 13:52
Gigi Becali, un nou atac împotriva rivalei CSA Steaua: „N-o lasă legea să promoveze. Joacă pe coclauri şi acolo va rămâne”

Gigi Becali i-a ironizat din nou pe steliști, despre care a spus că nu vor trece de Mostiștea Ulmu la primul baraj pentru promovarea în Liga 2. „Mi-a zis cineva: «Noi nu ne luăm după Talpan. Noi trebuie să ne justificăm investiția în baza aia». Eu i-am zis că nu vreau scandal, vreau pace și liniște. Numai în Romania se poate întâmpla să se facă un stadion din bani publici și să nu joace nimeni acolo. Nu poți să spui că Steaua asta a CSA-ului e echipă de fotbal… E în Divizia C și joacă pe la coclauri și va acolo va rămâne.

Cum să promoveze? N-o scoate Mostiștea Ulmu? Și chiar dacă câștigă, n-o lasă legea să promoveze. Poate să facă asociație privată, dar trebuie să o ia de la capăt. N-au dreptul să promoveze acum, trebuia să o facă de anul trecut. Nu pot promova în Liga 1 și eu zic că, potrivit legii, nu pot promova nici în Liga 2. Eu vreau să respecte legea din România. Nu ai voie, dacă ești din bani publici, să promovezi.

Citeşte şi Gigi Becali, gest surprinzător înainte de Paşte. Cum a reacţionat faţă de oamenii care îl aşteptau să îi ceară ajutor

Ei au o hotărâre de la Comitetul Executiv al FRF, dar ăia nu pot să ia hotărâri împotriva legii. Trebuie întâi să modifice legea și apoi să ia hotărâri.

Eu vreau cu liniște și cu pace să joc în Ghencea. Dar mai e un stadion și aici, Arcul de Triumf. E totul gata, terminat, dar nu au făcut omologarea că nu știu ce, că nu știu cum… Numai în România se poate întâmpla să faci stadioane și să nu poți să joci pe ele.

Ăsta s-a făcut stadion de fotbal. La Arcul de Triumf au zis că fac stadion de fotbal. Au luat din bani publici și au plătit. Au zis: «Facem stadion de fotbal!». Aaa, că îi pui porți și joci rugby, joacă. Dar ăla trebuie folosit de sportul românesc. Trebuie făcute lucrurile cu înțelepciune și cu înțelegere.

Să fie totul cu înțelegere că și FCSB e tot bun național, și Rapid, și Viitorul, și Dinamo sunt tot bunuri naționale. Și trebuie făcute lucrurile să fie toată lumea mulțumită”, a spus Gigi Becali, la Pro X.

Citeşte şi Gigi Becali, prima reacţie despre Superliga Europeană. „Ar fi o nenorocire pentru noi! Bani de unde luăm după aia?”