Gigi Becali va fi audiat, dosar penal în cazul vandalizării Palatului. Toni Petrea e noul antrenor al FCSB

S-a deschis dosar penal după ce suporterii FCSB au vandalizat gardul palatului lui Gigi Becali. Finanțatorul FCSB ar putea fi audiat zilele următoare. Între timp, Toni Petrea revine la FCSB după ce a fost dat afară de la Clinceni.

15 nov. 2021, 19:52
Gigi Becali va fi audiat, dosar penal în cazul vandalizării Palatului. Toni Petrea e noul antrenor al FCSB

UPDATE: FCSB a anunțat, prin vocea lui Gigi Becali, că a bătut palma cu Toni Petrea, care va deveni noul antrenor principal al echipei.

După plecarea lui Edi Iordănescu, patronul clubului a hotărât să îl instaleze în locul său pe Toni Petrea, care a mai condus formația vicecampioană în trecut.

„Am semnat contractul, mâine e la antrenament! Dacă merg treburile bine, nu mă bag! Acum sunt 8 puncte (n.r. distanță față de liderul CFR Cluj). După 10 meciuri, Toni Petrea trebuie să câștige măcar două puncte în lupta cu CFR Cluj. Dacă Edi câștiga un punct, nu mai pleca. Am pierdut la CFR, am pierdut două puncte la Voluntari. Eu știu că nu recupera, pentru că echipa nu juca”, a declarat Gigi Becali la Digi Sport.

Toni Petrea este la a doua experiență la FCSB, pe care a mai pregătit-o în trecut în perioada iulie 2020 – mai 2021.

Poliţia a deschis o anchetă după ce gardul reşedinţei din Aleea Alexandru a lui Gigi Becali a fost vandalizat de fanii numulţumiţi de plecarea antrenorului Edward Iordănescu. În această cauză s-a întocmit dosar penal pentru distrugere și amenințare.

Finanţatorul clubului FCSB, Gigi Becali, a declarat, luni, că nu regretă rezilierea contractului cu antrenorul Edward Iordănescu, precizând că e mai bine că a scăpat de acesta.

Gigi Becali, speriat de ultraşii FCSB. A depus plângere penală: „Voiau să vină la mine acasă, vreau să facă pușcărie!” VIDEO
„Pe Iordănescu nu l-am dat eu afară, a plecat el. Dacă îl dădeam afară, trebuia să dau banii, adică 500.000 de euro clauza. Şi chiar dacă ar fi aşa, ce, am încălcat legea? Care rezultate a avut? Ce a făcut? Nu a obţinut 22 de puncte din 24… Sunt 22 din 29. Mie nu-mi convine. A venit el când aveam 7 puncte distanţă faţă de CFR Cluj. Acum sunt 8. Aşa facem noi socoteala. Nu am încercat să-l conving să mai rămână. Nu îmi pare rău că a plecat. Foarte bine dacă jucătorilor le pare rău. Eu nu regret că a plecat, mai bine că am scăpat. Ce să fac? Să-l ţin legat? Cum să-l conving? Chiar îi găsesc scuze, că a fost Covid, că a lipsit Coman, ba accidentări… a ajutat Dumnezeu şi am ajuns unde suntem, că puteam fi şi mai rău. Dar asta nu înseamnă că eu, ca patron, nu am voie să spun că nu joacă echipa… că altfel el se supără şi activează o clauză şi banii îi donează la oameni. Păi tu te joci cu mine? De la el au plecat toate tâmpeniile astea şi s-au iscat toate nebuniile astea. Că, vezi Doamne, a fost lezat c-am spus că nu joacă echipa. Păi tu eşti antrenor şi comunici cu şefii de galerie? Aşa se face? El credea că o să-l ţină galeria (n.r. – în funcţie). Ai ceva la cap? Păi galeria te ţine vreodată? Ce, suntem la Partidul Comunist Român, să mergem la sindicat?”, a afirmat Becali.

Baza FCSB, vandalizată de fani! Mesaje dure la adresa lui Gigi Becali: ce scrie pe gardul „Palatului” din Aleea Alexandru. Anchetă a Poliţiei FOTO ŞI VIDEO
Becali nu a găsit deocamdată un înlocuitor pentru postul lăsat liber de Edward Iordănescu, dar a subliniat că nu îl va instala pe Mirel Rădoi, cel care a anunţat duminică seara că nu va mai continua în funcţia de selecţioner al echipei naţionale a României.

„Nu ştiu ce antrenor vine, o să vedem. De următorul meci Pintilii se ocupă. Dică dacă e o variantă? Nici nu ştiu… Mirel Rădoi? Mirel, nu. Nu mă mai cert cu finul. M-am certat cu el, acum nu vreau să mă mai cert cu finii mei sau cu naşii mei. Eu i-am dat mesaj lui Mirel, a făcut foarte bine, a plecat de la naţională şi gata. I-am zis ‘Bravo, trebuia să faci asta mai de mult’. Cu jucătorii ce să vorbesc, îi interesează pe ei cine e antrenor? Ei să câştige meciul şi să ia banii. Auzi,că au plâns că nu ştiu ce… nu îi interesează pe ăia. În plus, eu sunt prieten cu jucătorii, ce zic eu, ei aia fac. M-am achitat tot timpul faţă de ei. Dar la ora asta nu ştiu cine să vină. Dar niciodată nu vor mai fi contracte din astea cu clauze. La FCSB eu pun clauze, nu pune antrenorul. Eu trebuia să pun clauză că dacă nu recuperează 2 puncte faţă de CFR în 10 etape să plece. Şi Edi nu a recuperat. Ci chiar a crescut de la 7 la 8. Noul antrenor poate să vină azi sau peste 30 de zile, aşa zice regulamentul. Dacă găsim repede antrenor, îl punem, dacă nu, nu”, a menţionat Becali.

Clubul de fotbal FCSB a anunţat, duminică, încetarea contractului cu antrenorul Edward Iordănescu, pe cale amiabilă, fără pretenţii financiare din partea tehnicianului, care avea o clauză de reziliere unilaterală a înţelegerii în valoare de 500.000 de euro.

Edward Iordănescu, 43 de ani, a preluat conducerea tehnică a FCSB la 18 august, după ce în primele 5 etape ale Ligii I echipa fusese pregătită de Dinu Todoran. Contractul său era valabil până la sfârşitul sezonului 2021-2022.

 


loading...
Partenerii noștri