Gigi Becali, victorie uriaşă în instanţă în procesul cu Armata. E pe cale să recupereze numele Steaua

Curtea de Apel București a dat joi o decizie în dosarul 11509/3/2017, dintre FCSB și CSA Steaua, hotărâre fiind în favoarea lui Gigi Becali. Astfel, potrivit fanatik.ro, CSA Steaua a pierdut nu mai puţin de 5 mărci.

25 apr. 2019, 15:08
Gigi Becali, victorie uriaşă în instanţă în procesul cu Armata. E pe cale să recupereze numele Steaua

Magistrații au decis, cu drept de recurs, că pârâta CSA Steaua a fost decăzută din dreptul de a mai folosi mărcile: „Steaua București”, „CS Steaua 1947-1967”, „Steaua” și „A”, pentru toate produsele și serviicile pentru care el sunt înregistrate. De asemenea, CSA Steaua a fost obligată să achite și cheltuielile de judecată, în valoare de 20.411 lei. Dar iată cum arată sentința de joi a Curții de Apel:

Solutia pe scurt: Evocând fondul, după anularea cu reţinere: Admite în parte acţiunea. Constată decăderea pârâtei Clubul Sportiv al Armatei Steaua din drepturile conferite asupra mărcilor înregistrate: MN 26915 STEAUA BUCUREŞTI, MN 63179 CS STEAUA 1947 -1967, MN 63180 – STEAUA, MN 63287 – A, pentru toate produsele şi serviciile pentru care ele sunt înregistrate.

Respinge în rest acţiunea ca neîntemeiată.
Obligă pârâta la plata către reclamantă a sumei de 20.411 lei cu titlu de cheltuieli de judecată proporţional cu admiterea în parte a acţiunii. Cu recurs în 30 de zile de la comunicare, ce se depune la Curtea de Apel Bucureşti.
Pronunțată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin mijlocirea grefei, azi, 25.04.2019.
Document: Hotarâre 25.04.2019„, se arată pe documentul instanţei.

Avocatul Adrian Căvescu a vorbit, în exclusivitate pentru FANATIK, despre importanța hotărârii luate pe 25.04.2019. El spune că CSA Steaua rămâne cu o singură marcă și că, prin această decizie ce poate fi atacată cu recurs de juriștii CSA, solicitarea prejudiciului de 37 de milioane de euro va fi foarte greu de probat. “Este o soluție gri. I-a decăzut pe ei din 5 mărci, inclusiv marca cu semnul A, care îi lega de vechiul club! A rămas o singură marca la CSA, considerată notorie de Înalta Curte, în 2014, pentru că a reținut autoritatea de lucru judecat. Noi vom contesta lucrul acesta pe recurs. Aspectul pozitiv este că o instanță de judecată a reținut cu caracter definitiv faptul că ei nu au folosit mărcile. Acest lucru ne va favoriza foarte mult în procesul de prejudiciu. Ei nu vor putea dovedi existența unui prejudiciu atâta vreme cât nu au folosit mărcile chiar ei. Toate dovezile de folosire de milioane de euro au fost considerate ca nefiind folosite în scopul activității lor. Procesul fiind pe rol, noi nu vom face dezvăluiri legate de probe sau de alte lucruri de la dosar, pentru că respectăm instituțiile statului și magistrații“, a declarat Adrian Căvescu pentru FANATIK.