Gigi Becali vrea să se retragă la mănăstire. Se află la 200 de kilometri de București. ”Asta îmi doresc. E un loc frumos, liniștit”

Gigi Becali vrea să se retragă la mănăstire. Patronul lui FCSB spune că simte că acolo își va găsi liniștea deplină.

02 dec. 2023, 14:29
Gigi Becali vrea să se retragă la mănăstire. Se află la 200 de kilometri de București. ”Asta îmi doresc. E un loc frumos, liniștit”

Gigi Becali este cunoscut pentru credința pe care o are în Dumnezeu. Patronul lui FCSB vorbește mereu despre Divinitate, merge la biserică și încearcă să-i aducă pe această cale și pe apropiații săi.

Gigi Becali a donat extrem de mulți bani la biserici și mănăstiri și chiar a ridicat multe dintre acestea.

În urmă cu doi ani, în timpul unui interviu, Gigi Becali era întrebat de planurile pe care le are. Afaceristul spunea arunci că la bătrânețe și-ar dori să se mute la mănăstire. Gigi Becali este foarte atras de mănăstirea Comanca, de la Băile Olănești. Este o așezare la 200 de kilometri de București, iar Gigi Becali spune că aici se simte cel mai bine.

Acum, pentru a-și îndeplini visul, Gigi Becali mai are nevoie de aprobarea soției și a fiicelor.

Eu asta îmi doresc, să mă retrag la o mănăstire. Nu știu dacă va fi posibil, pentru că fetele mele și soția nu prea sunt de acord. Dar ăsta e marele meu vis. Nu acum, tată, nu se pune problema în următorii ani. Peste 10-15 ani, aș vrea să las totul în regulă și să mă duc acolo. E un loc frumos, liniștit. Și aș vrea să stau de vorbă cu oamenii…

Ce vreau este greu, dar nu imposibil. O să vedem, că dacă ele (n.r. fetele și soția Luminița) nu mă vor lăsa, nu pot nici eu să plec de capul meu așa.

Nu îmi doresc decât să îl iubesc mai mult pe Hristos. Asta e dorința mea. Să îl iubesc din ce în ce mai mult pe Hristos și să mă înfieze Dumnezeu, să mă facă frate cu El. Merg la mănăstirea mea, la Comanca. Iubesc pe călugări ca pe frații mei, ca și cum ar fi frații mei. Familia merge în fiecare duminică la biserică și atunci împărtășesc copiii. Sunt mici nepoatele, e diferență de un an între ele”, a declarat Gigi Becali, pentru Antena 3.

Gigi Becali, donație de milioane de euro bisericilor

Gigi Becali este un om darnic și cu credință în Dumnezeu. Acesta ar fi donat, de-a lungul timpului, o sumă colosală către biserici și preoți. Potrivit lui Mitică Dragomir, patronul FCSB ar fi ridicat, în ultimii ani, în jur de zece lăcașuri de cult.

Gigi e multi miliardar. Părerea mea e că are acum pământ de un miliard. Ce spun acum sunt foarte stăpân pe mine. Gigi Becali a dat peste 300 de milioane la biserici, la preoți, la maici. În prezența mea!

A fost subiect de studiu pentru mine. Avea teancul așa de euro și coborau la palat. Jucam table cu el. E norocos și la alea. Venea câte un preot. 2000, îi dădea 2000. Cobora altul. A ținut 30-40 de preoți bolnavi în palat. Îi ținea în palat la el în camere deasupra biroului lui.

Gigi Becali cred că are peste zece biserici făcute. Câtă lume a ajutat, câți oameni bolnavi”, a declarat, recent, Dumitru Dragomir.