Gigi Chiru a fost reales preşedintele PDL Constanţa: Am preluat o organizaţie infestată de cârtiţe

Gigi Chiru a fost reales, vineri seară, preşedinte al organizaţiei judeţene a PDL Constanţa, în cadrul Consiliului de Coordonare Judeţean, el fiind singurul candidat.

RomaniaTV.net
16 feb. 2013, 06:45
Gigi Chiru a fost reales preşedintele PDL Constanţa: Am preluat o organizaţie infestată de cârtiţe

Astfel, din cei 354 de democrat-liberali prezenţi la Consiliului de Coordonare Judeţean, 288 au votat pentru Gigi Chiru, 52 au fost împotrivă, iar 14 voturi au fost anulate.

În discursul său, senatorul democrat-liberal a spus că în urmă cu doi ani a preluat o organizaţie „infestată de cârtiţe în care trădarea şi complotul erau virtuţi”.

„Am preluat o organizaţie infestată de cârtiţe, care dimineaţa erau la partid, la prânz pregăteau strategia, iar seara complotau, care schimbau deciziile organizaţiei după bunul lor plac în drum spre Bucureşti. Doi ani de zile, anumiţi colegi au învăţat din politică un singur lucru: că trădarea şi complotul sunt virtuţi. Au mai învăţat că în lupta politică, îţi omori prima dată colegul de partid pentru a fi apreciat de adversar. Iar partidul a avut de suferit, organizaţia agoniza, era condamnată la pieire, cu bună ştiinţă, chiar de către cei care o conduceau”, a spus Chiru.

El a recunoscut că deşi a preluat conducerea partidului într-o perioadă când PDL se afla la guvernare, organizaţia de la Constanţa s-a aflat în opoziţie cu propria guvernare.

„Ştiţi bine că am preluat un partid care era la guvernare, însă la Constanţa noi ne aflam într-o opoziţie dureroasă cu propria guvernare. Directori împinşi de la Bucureşti, care nu respectau în niciun fel deciziile organizaţiei Constanţa, directori care se legaseră cu lanţuri de scaun şi nu îşi respectau angajaţii care protestau, persoane de la centru care, în loc să se ocupe de guvernare, băgau intrigi şi provocau scandaluri”, a spus senatorul Chiru.

Apoi, el l-a atacat pe fostul preşedinte al PDL Constanţa Mircea Banias, dar şi pe fosta preşedintă a organizaţiei municipale a PDL Constanţa Maria Stavrositu.

„Am preluat organizaţia de la Mircea Banias, care astăzi este sluga lui Felix Motanu, care a fugit pe geam ca un hoţ, cu datoriile neachitate la partid. Vedeţi, domnilor, ce ironii! În campania electorală, aveam să mă lupt cu un fost coleg căruia i-am achitat datoriile restante şi drept mulţumire mi-a facut plângeri penale la parchet pentru ca am ajutat oameni nevoiaşi din Constanţa. Totodată, aveam să mă lupt cu o stimată doamnă, pe numele său Maria Stavrositu, care a făcut din organizaţia municipală o mahala şi în stilul propriu a părăsit organizaţia ruşinos, fără să-şi plătească datoriile la cabinetul parlamentar. Vedeţi, domnilor, ce oameni de ispravă ne dau lecţii în spaţiul public?”, a afirmat Gigi Chiru.

El a mai spus că în pofida tuturor piedicilor din interior a reuşit să menţină rezultatele organizaţiei în media naţională şi a solicitat organizarea acestor alegeri tocmai pentru a construi o echipă puternică pe plan judeţean.

La un moment dat, Chiru a anunţat că dezgroapă securea războiului cu USL şi pentru a marca acest moment a dezvelit un topor înfipt într-un buştean, care erau pe scenă acoperite cu o bucată de pânză.

„Vreau să dezgrop securea războiului, simbolic, în lupota cu hoţiile PSD-ului. Din acest momentu începe lupta cu USL la Constanţa şi cu hoţiile vă rog să fiţi alături de mine”, a spus Chiru.

La rândul său, prim-vicepreşedintele PDL Cezar Preda a recunoscut că este pentru prima dată după mulţi ani când este linişte în organizaţia de la Constanţa.