Gigi Marga a murit. Era cântăreaţa care l-a vrăjit pe Charles de Gaulle

Publicat: Marţi, 09 Iunie 2020 23:08 // Actualizat: Marţi, 09 Iunie 2020 23:15 // Sursa: romaniatv.net

E doliu în lumea artistică! Gigi Marga, cântăreața care l-a vrăjit pe mareșalul Charles de Gaulle, a murit marţi pe un pat de spital din New York, după ce a supraviețuit pandemiei de coronavirus. Avea 91 de ani, dar i-a uimit pe toți cu forța cu care a luptat până în ultima clipă pentru viață. Artista a avut parte de o soartă teribilă. A cântat într-un club din metropola americană până acum câțiva ani, dar la începutul anului 2018 a fost găsită mai mult moartă decât vie în casa în care locuia în condiţii inumane. Pentru că nu mai avea rude care să-i poarte de grijă, autorităţile au internat-o de urgenţă într-un azil. Chiar şi cu perfuziile în mână, ea nu a încetat să cânte, pentru că spunea ea, muzica o ținea în viață.

Foto: a1.ro

Anunțul morții Georgetei "Gigi" Marga a fost făcut, marți seara.

„O veste tristă. Azi, 9 iunie 2020, în jurul orei 9 A.M., a plecat să le cânte îngerilor marea noastră artistă Georgeta „Gigi” Marga. Avea 91 de ani împliniti pe 22 aprilie a.c. şi s-a stins pe un pat de spital din New York, dupa ce supravieţuise pandemiei cu Corona Virus.

Am împărţit scena în urma cu mai bine de 40 de ani, am făcut turnee împreuna, iar destinul a făcut să ne reîntâlnim în America, unde m-am îngrijit personal să aibă o bătrâneţe decentă, deşi Gigi a rămas tânără întotdeauna prin spiritul şi cântecele ei.

Pot să vă spun că nu am cunoscut vreodată o artistă atât de generoasă. Ne-a dăruit totul, a adus bucurie în sufletele a milioane de români şi nu a cerut niciodată ceva în schimb.

Gigi s-a stins la fel de modest cum a trăit şi o soartă nedreaptă a făcut să nu aibă parte nici măcar de o ceremonie funerară de rămas bun, pe care ar fi meritat-o din plin. Dumnezeu s-o ierte şi s-o odihnească în pace", a scris Culian Grigore Luca, pe Facebook.

Cine este Gigi Marga

Gigi Marga s-a născut la București pe 22 aprilie 1929 și a debutat în corul Patriarhiei. A făcut școala de muzică, apoi a cântat în corul Filarmonicii George Enescu.

Gigi Marga a ajuns în Statele Unite cu un turneu în 1986. La acea vreme, refuzul autorităților comuniste de a-i prelungi permisiunea de ședere în afara granițelor a grăbit căsătoria sa, ce a avut loc un an mai târziu. În scurt timp, artista a devenit cetățean american.

„Parfumul florilor de crin”, „Din mici nimicuri”, „Chemare”, „Nu ştiu ce să cred” sunt melodii ce au făcut-o pe Gigi Marga o solistă de legendă.

Vocea ei de contraltă, temperamentul dar și sensibilitatea interpretării, calitățile ei vocale, ținuta, eleganța, fidelitatea redării emoției partiturilor atrăseseră de mai multă vreme atenția creatorilor noștri de muzică ușoară, scria Electrecord, cu ocazia zilei de naștere a artistei.

Alexandru Bălan "Colo", vloggerul care a instigat la violarea minorelor, a fost REŢINUT

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
artistă cântăreaţă Gigi Marga a murit New York Statele Unite
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8730
RON
22 Oct
noapte 6 °
zi 23 °
Ultimele joburi adaugate
24 H