Gigi Mulţescu a fost prezentat oficial la Universitatea Craiova: Iordănescu i-a făcut o nedreptate lui Ivan şi clubului

Gigi Mulțescu a fost prezentat oficial ca antrenor al echipei CS Universitatea Craiova și a declarat că este "un privilegiat" să antreneze "cel mai mare club de fotbal din provincie", cu care își propune să obțină performanțe.

09 iun. 2016, 15:54
Gigi Mulţescu a fost prezentat oficial la Universitatea Craiova: Iordănescu i-a făcut o nedreptate lui Ivan şi clubului

Pe mine m-a convins proiectul, problema banilor a trecut în subsidiar. Mă stimulează performanța. Mă simt un privilegiat că am fost ales să lucrez la Universitatea Craiova, cel mai mare club de fotbal din provincie și unul dintre cele mai mari din România. Să ai acest privilegiu și să poți să aduci Universitatea ca în perioada de glorie, să se bată pentru Europa, pentru mine acest lucru a contat. Cunosc lotul, m-am informat și despre tinerii care vor să ajungă la echipa întâi. În primul rând elementul local mă interesează foarte tare, pentru că sunt jucători care au crescut în mentalitatea Universității„, a spus Gigi Mulțescu.

Bineînțeles, lotul va fi întârit și cu jucători experimentați, vom căuta jucătorul numărul unu pe postul respectiv. E vorba de un portar, stoper de piciorul stâng, un playmaker și un atacant. Ne dorim și concurență, pentru că astfel se naște progresul„, a adăugat tehnicianul de 64 de ani, care a pregătit numeroase echipe din România, inclusiv pe Dinamo București, unde a cunoscut cea mai fastă perioadă ca jucător.

La alte echipe nu am stat doar două-trei luni, ci un tur ori un retur și niciunde nu am plecat fără să fac performanță. Spre exemplu, când am luat Petrolul dintr-o situație critică și am salvat-o. Ori pe Astra, de pe locul 12 am dus-o pe 3, în cupele europene. Mi-au plăcut provocările și nu am plecat pentru că nu am făcut performanță, ci pentru că au fost alte interese. Iar eu am coloană vertebrală, nu accept imixtiunile conducătorilor în treburile mele. La Craiova am primit garanții că nu se vor întâmpla astfel de lucruri, și m-a interesat ideea ca una dintre cele mai mari echipe din România, Universitatea, să acceadă în cupele europene. Să facă performanță. De data asta nu mai iau o echipă dintr-o situație critică, avem altă situație, cu alte obiective„, a spus Gigi Mulțescu.

Citeşte şi Tatăl lui Andrei Ivan s-a dezlănţuit: O să fie vai de noi la Euro. Raţ şi Chipciu n-au ce să caute la naţională

Tehnicianul apreciază ca Andrei Ivan ar fi meritat să fie la Euro: „Andrei Ivan este un jucător decisiv al echipei, dar grupul este cel mai important. Dintr-un grup puternic se nasc și vedetele, care trebuie să se supună interesului clubului. Obiectivul nostru, al tuturor, este să ajungem într-o cupă europeană. Nu am spus: accederea în play-off, care este o condiție de bază, dar nu suficientă. În opinia mea, Ivan este peste vârfurile de acum de la națională. Are viteză, tehnică, dar l-au tras înapoi ultimele meciuri. Nefiind la Euro, i s-a făcut o nedreptate atât lui Ivan, cât și clubului. A fost convocat, echipa a fost privată de aportul lui pentru realizarea obiectivului: accederea în cupele europene. Asta m-a deranjat foarte mult. Dacă l-ai luat, oprește-l„.