Gimnastele au fost primite la Palatul Victoria. Premierul Ponta le-a promis dublarea primelor

Premierul Victor Ponta a ţinut să le felicite personal pe gimnastele care au participat la Campionatele Europene. La ceremonia de la Palatul Victoria au fost prezenţi, alături de prim-ministru, şi ceilalţi membri ai Guvernului. În şedinţa care va începe, miniştrii urmează să aprobe proiectul de hotărâre prin care primele gimnastelor sunt dublate.

RomaniaTV.net
16 mai 2012, 09:48
Gimnastele au fost primite la Palatul Victoria. Premierul Ponta le-a promis dublarea primelor

Primul-ministru le-a felicitat şi pe gimnaste şi le-a asigurat de susţinerea sa arătând că performaneţele lor popularizează România în lume „cât 1000 de spoturi pe televiziuni”.

„Aveţi în mine un admirator şi un suporter hotărât (…) Pentru mine este o mare onoare şi sunt mândru că v-am întâlnit”, le-a spus Ponta sportivelor.

Pe lângă flori, Ponta le-a dăruit câte o brăţară în culorile tricolorului României. În schimb, a primit un tricou cu imaginea lotului de gimnastică şi un fanion al Federaţiei de specialitate.

„Este a nu ştiu câta oară când sunt prezent la Palatul Victoria şi de fiecare dată am simţit aceeaşi onoare. Le mulţumesc celor care au fost alături de noi şi atunci când nu eram atât de vizibili sau eram mai departe de succesele cu care am obişnuit”, a spus Belu.

Acesta i-a cerut premierului să sprijine sportul în perspectiva Jocurilor Olimpice pentru ca sportul românesc să nu intre într-o criză generată de lipsa de performanţe. La rândul său, Ponta a adăugat că s-a asigurat că va exista finanţare pentru primele de la Olimăpiada de la Londra. „Sper să-mi dea o gaură cât mai mare în buget”, a spus primul-ministru.

Ponta şi-a amintit cum a jucat baschet cu antrenorul lotului naţional, Octavian Belu.

„Credeam că este important să fii foarte înalt ca să ai succese în baschet. În cazul dumneavoastră, trebuie să fii doar foarte bun”, a spus Ponta la începutul alocuţiunii sale.