CAMPIONATELE EUROPENE DE GIMNASTICĂ. Româncele concurează în şapte finale

CAMPIONATELE EUROPENE DE GIMNASTICĂ. După ce sâmbătă, echipa feminină de senioare a României a cucerit pentru a şaptea oară titlul de campioană a Europei la gimnastică artistică, iar echipa de junioare a câştigat miercuri medalia de bronz pe echipe, duminică sunt programate finalele pe aparate.

18 mai 2014, 07:54
CAMPIONATELE EUROPENE DE GIMNASTICĂ. Româncele concurează în şapte finale

Echipa feminină de gimnastică artistică a României a cucerit pentru a şaptea oară titlul de campioană a Europei, sâmbătă seară, dar gimnastele mai au treabă în sala „Armeec Arena” de la Sofia. Senioarele şi junioarele vor evolua duminică în nu mai puţin de şapte finale pe aparate, singura dintre cele opt finale în total fără prezenţa română va fi cea de la paralele la junioare, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Premierul Victor Ponta felicită echipa feminină de gimnastică a României pentru aurul de la Europene

De la ora 09,30 au început junioarele, iar după-amiaza va veni şi rândul senioarele. La junioare şanse bune pentru medalii au toate trei gimnaste calificate, în faza preliminară Andreea Iridon a avut prima notă la sol (13,966 puncte), iar Laura Jurcă, care a câştigat, vineri, medalia de argint în finala de la individual compus, a intrat în finală pe locul doi (13,933 p). Jurcă va participa şi la sărituri (a cincea notă în calificări, 14,633 p), iar la bârnă vor concura Anda Butuc (locul 2, 14,066 p) şi Andreea Iridon (locul 3, 13,966 p). În finala pe echipe de miercuri, lotul României de junioare a câştigat medaliile de bronz, cu un total de 164,972 puncte, la o mică distanţă de Marea Britanie, 165,005 p. Pe primul loc au terminat reprezentantele Rusiei, cu 168,262 p.

Românca Laura Jurcă a câştigat medalia de argint în finala de la sărituri a junioarelor, duminică, în cadrul Campionatelor Europene de gimnastică artistică de la Sofia. Cu un total de 14,383 puncte, Jurcă a fost întrecută doar de Elisa Downie (14,633 p) din Marea Britanie, iar bronzul a fost luat de Amy Tinkler, tot din Marea Britanie (14,349 p). Laura Jurcă, care a câştigat vineri medalia de argint în finala de la individual compus, va mai participa, duminică, în finalele de sol şi bârnă.

Citeşte şi România, CAMPIOANĂ EUROPEANĂ la gimnastică

La ora 14,00 vor începe şi finalele la senioare. Desigur, aici la Sofia se vor aştepta cu cel mai mare interes performanţele campioanelor Europei.

Ceea ce fac româncele pe bârnă, o parte dintre colegele lor nu pot s-o facă nici pe sol. Sunt de un nivel planetar„, a exclamat comentatorul postului de televiziune naţional din Bulgaria în timpul competiţiei de sâmbătă.

Larisa Iordache, lider într-un clasament neoficial la individual compus, cu 59,499 p, s-a calificat în toate cele patru finale pe aparate, ocupând primul loc la sol (15,000) şi bârnă (15,166) şi locurile patru (14,450) şi opt (14,533) la sărituri şi, respectiv, la paralele. Diana Bulimar s-a calificat la finala de sol, ocupând locul cinci (14,366) în calificările la acest aparat. Bulimar este şi a doua rezervă la bârnă (14,033) şi a treia la paralele (14,100).

Foarte fericit de titlul obţinut sâmbătă seară, antrenorul echipei de senioare Octavian Bellu a declarat pentru că nu poate prezice ce număr de medalii vor reuşi să ia Iordache şi Bulimar duminică. Întrebat la câte medalii se aşteaptă în finalele pe aparate, Bellu a afirmat: „Nu pot spune câte medalii, că nu este ca aia, câte kg de grâu la hectar. Câte putem lua, luăm„.

În acelaşi timp, colegul lui, Cristian Moldovan, antrenorul echipei de junioare, este încrezător că după bronzul pe echipe şi argintul de la individual compus, fetele sunt capabile să câştige şi medalii de aur în finalele pe aparate. „Trebuie să vină şi aurul. Şanse sunt. Dacă fetele îşi duc exerciţiile până la capăt, aşa cum trebuie, sunt şi şanse pentru aur„, a spus Moldovan.