GINERELE cuplului regal spaniol a ÎNŞELAT Fiscul cu cel puţin 240.000 de euro

Agenţia fiscală din Spania a confirmat marţi, în cadrul unui raport transmis judecătorului José Castro, care instrumentează dosarul privind Institutul Noos, faptul că ginerele regelui şi reginei Spaniei, Iñaki Urdangarin, căsătorit cu Infanta Cristina, a înşelat Fiscul spaniol cu peste 240.000 de euro la plata impozitului pe venit între 2007 şi 2008.

RomaniaTV.net
20 mai 2014, 16:06
GINERELE cuplului regal spaniol a ÎNŞELAT Fiscul cu cel puţin 240.000 de euro

Evaziunea ar fi fost comisă prin intermediul companiei Aizoon, pe care Urdangarin o deţinea alături de soţia sa, transmit agenţiile spaniole de presă. Raportul menţionat a fost solicitat de judecătorul Castro după ce apărarea ginerelui cuplului regal al Spaniei, cercetat pentru fraude fiscale şi deturnare de bani publici, a susţinut că acesta nu a comis niciun delict fiscal, informează Agerpres.

Astfel, judecătorul Castro trebuie să decidă dacă menţine inculparea lui Urdangarin pentru aceste presupuse delicte fiscale. În acelaşi timp, acelaşi magistrat trebuie să decidă şi dacă Infanta Cristina va fi sau nu inculpată în continuare în calitate de colaboratoare la aceste delicte.

Infanta Cristina, fiica regelui Spaniei, Juan Carlos şi a reginei Sofia, a afirmat, în declaraţiile făcute la 8 februarie în faţa instanţei din Palma de Mallorca, că nu controla activitatea sau cheltuielile companiei Aizoon, deţinută împreună cu soţul său, Iñaki Urdangarin, şi care este acum cercetată în cazul unor deturnări de fonduri publice. Potrivit transcrierii audierii, ea a explicat că avea încredere în soţul ei, care i-a sugerat să pună pe picioare compania, însă ea nu s-a implicat în administrarea acesteia şi nu discuta despre afaceri cu soţul ei.

În acest context, este aşteptată decizia cu privire la statutul Infantei Cristina, fiica cea mică a regelui şi reginei Spaniei, în dosarul referitor la deturnarea de fonduri publice de la Institutul Noos. Cazul Institutului Noos, prin care s-ar fi deturnat fonduri publice de şase milioane de euro, se află acum în faza finală a instrucţiei, pe trei fronturi: Valencia, Madrid şi Palma de Mallorca, şi îi implică pe Infanta Cristina şi soţul ei, Iñaki Urdangarin.