Ginerele lui Bercea Mondial, mutat în arest la domiciliu

Marius Constantin, ginerele lui Sandu Anghel, judecat pentru şantajarea lui Mircea Băsescu, a fost mutat în arest la domiciliu.

19 feb. 2015, 17:12
Ginerele lui Bercea Mondial, mutat în arest la domiciliu

Magistraţii Tribunalului Constanţa au dispus înlocuirea măsurii arestului preventiv cu arestul la domiciliu pentru Marius Constantin. Decizia este definitivă.

La Tribunalul Constanţa a avut loc marţi, un nou termen în dosarul în care Fănica Anghel, Izaura Anghel, Florin Anghel, Grinică-Ion Anghel şi Marius Constantin sunt judecaţi pentru şantajarea lui Mircea Băsescu. Cu acest prilej au dat declaraţii în faţa instanţei Florin Anghel, Izaura Anghel şi Grinică-Ion Anghel, după ce la termenul anterior prezentase versiunea sa asupra faptelor Marius Constantin, notează Mediafax.

Instanţa a luat apoi în discuţie legalitatea şi temeinicia arestului preventiv în cazul lui Marius Constantin, iar cu acest prilej avocatul Pavel Abraham a cerut înlocuirea acestuia cu arestul la domiciliu sau cu controlul judiciar, instanţa rămânând în pronunţare.

Următorul termen al judecării pe fond în acest dosar a fost stabilit pentru 10 martie, când vor fi audiaţi Fănica Anghel şi Mircea Băsescu.

Soţia lui Bercea Mondial, doi fii ai acestuia, Florin şi Grinică Ion Anghel, precum şi fiica şi ginerele lui Sandu Anghel, au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie din Constanţa, la sfârşitul lunii iunie, fiind acuzaţi de şantajarea lui Mircea Băsescu.

Potrivit rechizitoriului procurorilor constănţeni, în 1 noiembrie 2013, Florin Anghel i-ar fi cerut lui Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu, 280.000 de euro, în caz contrar ameninţând cu dezvăluirea în presă a unor informaţii compromităţoare, de corupţie, în care ar fi fost implicat acesta şi familia sa.