EXCLUSIV Ginerele lui Nicolae Ceauşescu face dezvăluiri incendiare: „Cei din ţară, Atanasie Stănculescu, Petre Roman, Brucan, Brateş, voiau să şteargă toate urmele acestei familii”

În ziua în care Nicolae Ceauşescu ar fi împlinit 105 ani, la mormântul fostului dictator s-au strâns zeci de români care au dorit să-i aducă un omagiu, printre care s-a aflat şi fostul ginere, Mircea Oprean, fostul soţ al Zoiei Ceauşescu.

26 ian. 2023, 22:19
EXCLUSIV Ginerele lui Nicolae Ceauşescu face dezvăluiri incendiare: „Cei din ţară, Atanasie Stănculescu, Petre Roman, Brucan, Brateş, voiau să şteargă toate urmele acestei familii”

Ginerele lui Nicolae Ceauşescu a făcut dezvăluiri exclusive la Punctul culminant, emisiune moderată de Victor Ciutacu. „Eu vin ca oricare creștin sa pun o floare pentru cei apropiati, iar pentru Ceauşescu cu atat mai mult, avand in vedere ce a reprezentat pentru tara noastra. Sigur ca eu stiu multe lucruri direct din familie. Lumea zice ca as putea fi subiectiv si n-ai cum sa fii altfel cand iti evaluezi apropiatii. In ultimul timp am avut norocul sa citesc doua carti, una scrisa de Paul Niculescu Mizil, „O istorie traita”, si o a doua carte se cheama „Pe muche de cutit”, scrisa de profesorul Vasile Buga, cel care a fost translatorul de limba rusă al socrului meu începand din 1965.”, a spus Mircea Oprean, la mormântul lui Nicolae şi al Elenei Ceauşescu.

Fostul ginere al lui Ceauşescu a vorbit şi despre meritele pe care consideră că le-au avut conducătorii României din perioada comunistă.

„A participat la toate intalnirile avute la nivel inalt. Informatiile pe care le da sunt din stenogramele intalnirilor si din alte documente din arhiva. Poate ca adevaratii istorici ar trebui sa le vada. Sa vada istoria de la sursa, nu povestite prin intermediari, interpretate, fiecare punand de la el o bucatica de ura sau ca mai arunca o mizerie de la ei.

Paul Niculescu Mizil ar fi putut sa il sanctioneze pe socrul meu, insa vorbeste foarte frumos despre Ceausescu. Prezinta toate luarile de pozitie, asa cum au fost discutate in comitetul politic. Din 1964, cand Gheorghiu Dej a desemnat o echipa care sa puna bazele principiilor politicii romanesti. Atunci s-a afirmat indepedendenta. Acest grup de lucru elabora, iar socrul meu mergea cu rezultatul la Gheorghiu Dej. Ca sa se inteleaga ce pozitie avea socra-miu in 1964.”, a declarat Oprean.

Mircea Oprean a dezvăluit şi care au fost persoanele care au complotat pentru ca familia Ceauşescu să dispară în totalitate, dar şi cum au fost hăituiţi de sistem după Revoluţie, chiar până în prezent.

„Ei voiau sa elimine familia in totalitate. Cei din tara, Atanasie Stanculescu, Petre Roman, Brucan, Brates, care voiau sa stearga urmele. Toate urmele care puteau sa conduca spre familia asta.

Citeşte şi: Rusia prezintă super arma care distruge automat tancurile Leopard în Ucraina VIDEO

Ea (n.r. Zoe) s-a prabusit ca urmare a umilintei, rusinii la care a fost supusa. Ea chiar spune „pentru ca nu am vrut sa ingennunchez, m-am prabusit”. Sa o acuzi pe Zoe de subminare a economiei nationale… Ca si acuma, eu acuma, dat fiind faptul ca sentinta socrului meu e in vigoare, produce efecte, si eu si Zoia am fost complici la subminarea economiei nationale. Unele bunuri sunt confiscate ca urmare a acestei infractiuni. Eu am cerut la procuratura: „voi ma acuzati de ce vreti voi, dar dati-mi dreptul sa ma apar in instanta. Ei au decis. Procuratura m-a anchetat, a dispus confiscare, a dispus inchiderea dosarului.

Am sa va dau un singur exemplu. Eu am castigat un proces in 2011 privind restituirea banilor confiscati de procuratura si partile sociale, hotarare definitiva. Au trecut 12 ani si procuratura nu mi-a restituit banii. Ca acel cont nu e alimentat. 12 ani. Deci statul cand trebuie sa respecte o hotarare judecatoreasca, nu o respecta.

Daca cetateanul insa indrazneste cumva sa nu o respecte, e luat de gat. Destinul nostru in 1989 era altul. trebuia sa fim eliminati toti. Intelegeti? ELIMINATI. Nu stiu ce s-a intamplat, ce i-a impieditcat, de s-a intarziat aceatsa actiune si nu au putut sa o mai faca. Poate am avut un inger pazitor, marele noroc e ca am scapat cu viata si nu ca am pierdut marea majoritate a lucrurrilor pe care le aveam.

Nu as putea sa ma plang ca cineva mi-ar purta sambetele, dar din ce v-am relatat, domne, drepturile mele nu pot fi respectate ca si ale celorlati?

Este revoltator cand tu vii si vorbesti de stat de drept, ca trebuie sa intri in Schengen, tu rezolva-ti problemele. Exista procedura ca tu poti sa blochezi conturile institutiilor datoare. Ministrul Economiei da un ordin prin care spune ca nu pot fi blocate conturile. Cum adica ministrul poate decide asupra unei hotarari definitive si irevocabile?

Eu as putea acum, mai am o alta procedura sa se finalizeze si voi apela la Curtea de la Strasbourg dar nu am mari sperante. Pentru ca dumneavoastra nu stiti. Cand e vorba de persoane, imediat dreptatea nu mai cade de partea lor si am sa va dau exemplu. Cand eram inchis la Jilava, a venit o delegatie de la Crucea Rosie Internationala, sa vada daca noua ne sunt respectate drepturile. Pentru opinia publica. Bai, Crucea Rosie!

Cine credeti ca erau cei din delegatii? Erau doar evrei fugiti din Romania si care veneau acuma sub egida Crucii Rosii sa verifice.”, a mai spus Mircea Oprean.

În încheiere, ginerele lui Nicolae Ceauşsescu a vorbit şi despre războiul din Ucraina, în care crede că Rusia este îndreptăţită să-şi apere graniţa şi condamnă demonizarea Kremlinului.

„O pozitie inteleapta ar fi de echilibru, de colaborare cu toti. Americanii aduc la noi rachete pentru intarirea flancului. Daca rusii aduc rachete in Mexic, la granita cu SUA si ar zice „nu avem treaba cu voi”, cum ar reactiona americanii?

Nu poti sa ii diabolizezi pe rusi ca sunt nebuni. Nu se poate asa ceva, dupa 2000 de ani, ca lumea s-a emancipat, sa ramanem doar ideea confruntarii. Sa recurgi la maciuca cand tu ar trebui sa vezi ala ce probleme are, mai ales in Ucraina, unde e mixtura de etnii.

Nu, domnule tu vorbesti doar cu Ucraina. Nici macar evreii, cand au ocupat tara sfanta, nu au zis asa ceva. Dar acum, dupa 2000 de ani nu se poate. E si un proverb: oriunde exista un zacamant de petrol, deasupra e un stat terorist.”, a încheiat Mircea Oprean.

Citeşte şi: Zelenski aruncă în aer negocierile de pace: Nu mă interesează să mă întâlnesc cu Putin, pentru mine este un nimeni