Rusia prezintă super arma care distruge automat tancurile Leopard în Ucraina VIDEO

Dmitri Rogozin a menționat că "Marker" poate detecta și lovi automat "Abrams", "Leopard" și alte vehicule, datorită catalogului electronic cu imagini ale echipamentului inamic din sistemul de control.

26 ian. 2023, 22:03
Rusia prezintă super arma care distruge automat tancurile Leopard în Ucraina VIDEO

Ucraina va primi peste 50 de tancuri Leopard 2 de producție germană și 31 de tancuri Abrams din SUA. Acestea sunt printre cele mai puternice și mai bine dotate tancuri din lume.  Dmitri Rogozin a explicat că Rusia va trimite pe front tancul Marker ”o mașină de ucis autonomă”. Marker este un tanc extrem de puternic și cu tehnologii de ultimă oră.

Rogozin declarat pentru RIA Novosti că în regiunea NVO vor sosi patru roboți „Marker” în versiuni de recunoaștere și de atac, care vor participa la ostilități după ce vor intra pe terenul de antrenament în februarie. Rogozin a menționat că „Marker” poate detecta și lovi automat „Abrams”, „Leopard” și alte vehicule, datorită catalogului electronic cu imagini ale echipamentului inamic din sistemul de control.

Zelenski, după ce a primit 100 de tancuri: „Trebuie să deblocăm furnizarea de rachete cu rază lungă de acţiune către Ucraina”
„Am vorbit din nou cu colegii de la Android Technology și de la Fundația de cercetare avansată. Toată lumea a fost de acord că, în timpul rămas înainte ca Abrams și Leopard să ajungă în Ucraina, tancul nostru de atac ar trebui să fie pregătit cu echipe pentru distrugerea lor”, a spus el. Șeful „Lupilor Țarului” pe canalul său de joi.

Sistemele de rachete antitanc, care sunt un instrument eficient în lupta împotriva tancurilor moderne, pot fi instalate pe modulul de luptă Marker.

După cum a declarat pentru RIA Novosti expertul militar Viktor Murakhovsky, tancurile NATO vor trebui să opereze în Ucraina la distanțe de luptă mai mici de 1.500 m din cauza caracteristicilor terenului, iar blindajul lor este adaptat pentru distanțe mai mari de 2.000 m. Tancurile occidentale au dimensiuni mari, ceea ce le face o țintă potrivită pentru armele antitanc.

După săptămni de ezitări, Statele Unite şi Germania au anunţat miercuri livrarea de tancuri grele Ucrainei, intrând astfel într-o nouă etapă a susţinerii militare a Kievului, în perspectiva unei eventuale noi contraofensive împotriva invaziei ruse.

Ucraina a anunţat că speră să primească cât mai rapid aceste blindate şi subliniază că ”cheia” este ”viteza şi volumul” livrărilor. Berlinul urmează să furnizeze Kievului 14 tancuri de tip Leopard 2A6, din stocul Bundeswehr (armata germană), şi a decis să-şi autorizeze aliaţii din Occident care dispun de aceste tancuri de fabricaţie germană să facă la fel.

Războiul se apropie de graniţele României. Rusia a bombardat Ucraina cu 55 de rachete lansate din Marea Neagră
Polonia şi Norvegia s-au declarat pregătite să livreze Ucrainei tancuri de tip Leopard 2. Presa scrie că dintr-o coaliţie de ţări pregătite să livreze aceste blindate fac parte Danemarca şi Olanda, dar şi Finlanda.

Germania vrea să livreze tancurile de tip Leopard 2 A6 promise Ucrainei ”la sfârşitul lui martie-începutul lui aprilie”, iar formări ale militarilor ucraineni în utilizarea blindatei uşoare de tip Marder sunt prevăzute încă din ianuarie, anunţă miercuri ministrul german al Apărării Boris Pistorius, în timpul unei vizite la trupe din Bundeswehr, relatează AFP.