Ginkgo biloba: combustibil pentru creier

Numită și „arborele vieții", planta îmbunătăţeşte circulaţia sângelui la nivel cerebral, intensifica oxigenarea creierului, favorizează transportul glucozei către celula nervoasă şi protejează neuronii împotriva distrugerilor cauzate de radicalii liberi de oxigen.

RomaniaTV.net
20 apr. 2016, 14:19
Ginkgo biloba: combustibil pentru creier

Oxigenează creierul

Ginkgo biloba face obicetul a numeroase cercetări. Principiile sale active sunt moleculele numite ginkgolide, care provoacă dilatarea vaselor sanguine care irigă creierul, ceea ce facilitează oxigenarea și alimentarea lui.

Cercetătorii arată că, în urma tratamentului cu Ginkgo biloba, capacitatea cognitivă a creierului e ameliorată și se întârzie îmbătrânirea cerebrală. Extractele standardizate ale plantei trebuie să conțintă 2-5 % ginkgolide pentru a fi eficace. Specialistul poate să-ți prescrie cure de 3 luni, cu pauze. Atenție, poate interacționa cu alte medicamente, deci nu-l lua decât la recomandarea doctorului!

Citeşte şi  Mai multe tipuri de medicamente, retrase de pe piaţă. Ginkgo Biloba, scoasă de pe lista compensatelor VIDEO

Stimulează memoria de scurtă durată

Frunzele de Ginkgo biloba sunt recomandate celor care suferă de pierderi de memorie din cauza vârstei înaintate sau celor cu tulburări de memorie de scurtă durată. Se foloseşte sub formă de infuzie (o cană de ceai pe zi, din 1-2 plicuri la o ceaşcă) sau sub formă de tinctură (30-40 de picături de 3-5 ori pe zi, luate cu 30 de minute înainte de masă).

Combate țiuitul din urechi

Un studiu recent confirmă faptul că extractul de frunze de Ginkgo biloba poate fi eficient în tratarea zgomotelor din urechi. Poți folosi comprimate de Ginkgo Biloba. Se administrează 2 capsule pe zi, la masă, sau în funcție de recomandările medicului.

Ştiai că există o ciupercă miraculoasă care stimulează creşterea neuronilor, regenerează celulele şi are beneficii asupra sănătăţii?