Gino Iorgulescu, ANUNŢ IMPORTANT după ce a fost reales şef al LPF

Gino Iorgulescu, reales, luni, în funcția de președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, a declarat într-o conferință de presă că în noul mandat de cinci ani își dorește să mărească numărul spectatorilor la partidele din Liga I și să crească jucători pentru echipa națională a României.

23 oct. 2017, 12:31
Gino Iorgulescu, ANUNŢ IMPORTANT după ce a fost reales şef al LPF

Gino Iorgulescu a fost reales, luni, în cadrul Adunării Generale a LPF, în funcția de președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, cu 13 voturi față de 1 primit de contracandidatul său, președintele ACS Poli Timișoara, Sorin Drăgoi.

„Mulțumesc cluburilor pentru încrederea acordată. Au fost 11 propuneri din partea cluburilor ca să candidez pentru un nou mandat, iar asta mi-a dat încredere. Sper să îmi dea și putere de muncă pentru a crește acest produs. Vreau să creștem fotbalul și Liga Profesionistă de Fotbal, să creștem jucători și să facem ceea ce ne-am propus în programul pentru următorii cinci ani. Conform statutului, președintele trebuie să numească secretarul general, vicepreședintele și directorul economic și anunț că voi continua cu aceeași echipă (n.r. — Ionuț Calancia — director economic, Robert Pongracz — vicepreședinte și Justin Ștefan — secretar general). Împreună vreau să facem în așa fel încât fotbalul să aducă lumea la stadion, să crească ratingul televiziunilor și în același timp să creștem jucători care să ajungă la Liga I pentru a avea o echipă națională mult mai bună”, a spus şeful LPF.

Gino Iorgulescu, reales în funcţia de preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal

Iorgulescu susține că președintele PSD, Liviu Dragnea, nu s-a implicat în alegerile pentru președinția LPF: „Dragnea nu s-a implicat în alegerea președintelui LPF. Celelalte două cluburi care nu au făcut propuneri pentru mine, Sepsi și Botoșani, pur și simplu au întârziat… Expirase termenul și probabil că și ele ar fi dat propunerea pentru un nou mandat. Dar în discuțiile avute cu dânșii m-au asigurat că îmi vor da votul și mi l-au dat”.

„Mai întâi trebuie să facem o ierarhie a măsurilor, iar cele care sunt mai urgente pe alea le vom lua primele. Nu le-am luat până acum pentru că nu au fost în programul nostru, iar altele le-am dus în Comitetul Executiv și acolo ne-am lovit de opoziția celor de la federație. Noi ne vom bate pentru un drept de veto al LPF în cadrul Comitetul Executiv al FRF în ceea ce privește deciziile la nivelul Ligii I. Pentru că propunerile care sunt făcute de Adunarea Generală a LPF merg în Comitetul Executiv al FRF, iar noi acolo avem doar trei voturi. Și hotărăsc pentru Liga I alți membri cum sunt cei de la fotbal feminin, fotbal pe plajă sau în sală. Eu aș vrea ca propunerile LPF să se materializeze în Comitetul Executiv al FRF. Noi facem tot ce e posibil să schimbăm în Comitetul Executiv și să avem un drept de veto. Încercăm, dar și în vechiul mandat am avut încercări și ne-am lovit de opoziția celor de la federație. Nu e ceva inventat de noi, acest drept de veto există și la UEFA. Noi vrem doar să avem un cuvânt de spus în ceea ce privește fotbalul profesionist. Eu, cu toate că sunt mai în vârstă, fac mereu un pas către dialog și pentru asta fac de multe ori solicitări să am discuții cu președintele Burleanu. O să fac în continuare, pentru că dacă există bunăvoință putem să colaborăm mai bine și să îmbunătățim relațiile dintre LPF și FRF. Eu m-am întâlnit de mai multe ori cu președintele Burleanu, chiar și în particular. Sper mă mai întâlnesc cu dânsul”, a mai spus Gino Iorgulescu.