Gino Iorgulescu l-ar fi vrut selecţioner pe Cosmin Olăroiu. Ce spune despre Cosmin Contra

Gino Iorgulescu, președintele Ligii Profesioniste de Fotbal, a declarat, luni, într-o conferință de presă, că antrenorul cel mai indicat pentru a prelua funcția de selecționer al echipei naționale a României în acest moment era Cosmin Olăroiu, tehnicianul lui Al Ahli Dubai (EAU).

18 sept. 2017, 15:04
Gino Iorgulescu l-ar fi vrut selecţioner pe Cosmin Olăroiu. Ce spune despre Cosmin Contra

Gino Iorgulescu a precizat că în ceea ce îl privește pe Cosmin Contra, care a ajuns la un acord de principiu cu FRF, „există un semn de întrebare”.

Alegeri la LPF. Noul preşedinte va fi ales pe 23 octombrie, Gino Iorgulescu vrea să-şi păstreze funcţia

„Cel mai indicat selecționer acum era Olăroiu (n.r. — în prezent antrenorul formației Al Ahli Dubai). Dacă au avut șanse ceilalți antrenori și Cosmin a avut. Cei de la federație au făcut niște discuții cu Olăroiu, dar trebuia insistat mai mult. Trebuia să meargă în Dubai să discute cu șefii lui de acolo pentru a-i da acceptul să vină la națională. Probabil cei de la federație s-au gândit la prietenia mea cu el, dar când e vorba de meserie Olăroiu nu ține cont nici de familia lui, cu atât mai puțin de mine. Nu depindea numai de el să vină, el e deschis și vrea să vină la națională, doar că nu au insistat. Înainte de a-l aduce pe Daum cei de la FRF au fost la Lucescu să îl aducă, dar i-a refuzat. Olăroiu nu i-a refuzat, dar ei nu s-au deplasat până acolo. Părerea mea e că trebuiau să ceară audiență la șefii clubului din Dubai și să forțeze nota, ceea ce nu au făcut. Eu cred însă că Olăroiu va fi la un moment dat și antrenor la națională”, a spus Gino Iorgulescu.

Dumitru Dragomir: Dacă va candida, tot Iorgulescu iese la LPF, îl pun serviciile, partidul. La FRF conduce Vasile Dâncu

Şeful LPFa afirmat că pentru Cosmin Contra naționala va fi o responsabilitate mult mai mare, dar a precizat că nu va vota împotriva numirii lui în funcția de selecționer în cadrul Comitetului Executiv al FRF: „Pe Contra îl apreciez ca antrenor, dar există un semn de întrebare pentru că funcția de selecționer e o altă meserie. E mult mai greu și e o responsabilitate mult mai mare. Nu vreau să comentez, să nu mi se ia în nume de rău. Contra a fost și el un mare jucător, e un băiat de caracter și nu vreau să intru în conflict cu federația sau cu el. La națională s-a văzut că nu au fost luați jucătorii în formă la momentul respectiv de către Daum, pe ideea că reformăm echipa. Nu, la națională avem nevoie de rezultate. Naționala nu e o echipă de club, cum a format Hagi la Viitorul. Aici, dacă nu ai rezultate, nu poți să stai. Din 2 în 2 ani trebuie să te califici, dacă nu, vine altcineva. Dar nu voi vota împotriva lui Contra în Comitetul Executiv. Și lui Contra trebuie să-i dăm șansa lui și să sperăm că are capacitatea să conducă echipa națională, toți ne dorim acest lucru. Domnul Daum trebuia să plece mai repede sau nu trebuia pus selecționer. Eu mi-am spus părerea și la vremea respectivă, dar nu am fost luat în seamă”.