Giorgiana Hosu a ajuns la Parchetul General, după demisia din DIICOT

Giorgiana Hosu s-a transferat la Parchetul General, după ce și-a dat demisia de la conducerea DIICOT, în urma condamnării soțului său. Fostul poliţist Dan Hosu a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la trei ani închisoare cu suspendare în dosarul 'Carpatica Asig', pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la acces ilegal la un sistem informatic şi instigare la folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii.

RomaniaTV.net
29 sept. 2020, 20:06
Giorgiana Hosu a ajuns la Parchetul General, după demisia din DIICOT

Secția pentru Procurori a Consiliul Superior al Magistraturii a aprobat marți o cerere în acest sens formulată de Giorgiana Hosu. Fosta şefă DIICOT a demisionat din funcţie, în contextul în care soţul său a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare .Anunțul privind demisia șefei DIICOT a fost făcut joi seară de Ministerul Justiției. Decretul privind eliberarea din funcție a fost semnat în aceeași zi de președintele Klaus Iohannis.

Citeşte şi: Giorgiana Hosu a demisionat din funcţia de procuror-şef DIICOT

„Soluţie – Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, după suplimentarea ordinii de zi, a hotărât continuarea activităţii doamnei procuror HOSU ELENA – GEORGIANA în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, începând cu data de 26.09.2020, ca urmare a eliberării din funcţia de procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, prin demisie, începând cu data de 25.09.2020”, se arată în decizia din 29 septembrie a Secției pentru Procurori.

Giorgiana Hosu a fost numită în funcția de procuror-șef al DIICOT în martie, prin decret semnat de Klaus Iohannis, în pofida avizului negativ dat de Consiliul Superior al Magistraturii. Postul rămăsese vacant în octombrie 2019, după ce Felix Bănilă a demisionat, la solicitarea lui Klaus Iohannis, în urma cazului Caracal.