Giovani Becali a făcut scandal la Tribunal: Puneţi-mi cătuşele! Daţi-mi 20 de ani

Fostul impresar, aflat la Tribunal ca urmare a judecării unui nou termen în Dosarul Transferurilor, s-a declarat indignat că nu au fost notate toate declaraţiile date de un martor la audieri. El a intrat în boxa acuzaţilor şi s-a certat cu judecătoarea.

RomaniaTV.net
21 feb. 2012, 14:42
Giovani Becali a făcut scandal la Tribunal: Puneţi-mi cătuşele! Daţi-mi 20 de ani

Show marca Giovani Becali la Tribunalul Bucureşti. Impresarul a ţipat în sala de judecată, unde s-a dat în spectacol până când a fost dat afară. Becali era prezent la Tribunal în Dosarul Transferurilor, un dasar vechi de mai bine de cinci ani. În momentul respectiv era audiat ca martor Justin Ştefan, fost jurist al FRF, iar fost impresar s-a arătat deranjat de faptul că judecătoarea nu a notat tot ce a declarat acel martor.

Enervat la culme, el a cerut să fie condamnat la 20 de ani de închisoare, deoarece a susţinut el, ce se întâmplă în sala de judecată nu este de fapt justiţie, ci o mascaradă. „Chemaţi organele să-mi pună cătuşele, să mă lege, dar să ştiţi că o să daţi socoteală pentru ce aţi făcut azi. Există o răbdare pentru toată lumea, dar dumneavoastră nu consemnaţi declaraţia martorului. O să vedeţi dumneavoastră la televiziuni ce o să fie săptămâna asta„, a ţipat Becali.

Show-ul a continuat, cu Becali intrând în boxa acuzaţilor, apoi trântind o bancă şi urlând: „Gata, sunt aici! Ce mai vreţi? Ce dracu am ajuns în ţara asta? Chiar aşa am ajuns în ţara asta? Nu se poate, domnilor avocaţi. Reprezentaţi legea. Ce faceţi, dormiţi? Gheorghe Copos ai fost senator, prim-ministru, de ce nu spui ce se întâmplă? Gata, doamnă judecătoare, daţi-mi cât vreţi dumneavoastră! E ca pe timpul lui Ceauşescu aici.

Ce văd aici nu am văzut în viaţa mea. Treziţi-vă! România, gata, mă sacrific eu pentru toţi! De asta am plecat eu pe Dunăre, să fiu judecat corect în ţara mea. Toată lumea spunea să nu zicem nimic că a întârziat doamna judecătoare două ore şi jumătate. Că dacă ne dă 15 ani (n.r. – de închisoare). Dar daţi-mi 20, doamnă! Mă sacrific eu pentru toţi„.

În sală au intrat cinci jandarmi, dar aceştia nu au interveni. În cele din urmă, judecătoarea l-a chemat pe fostul impresar şi i-a arătat că s-a modificat declaraţia aşa cum a dorit martorul Justin Ştefan, apoi Becali a spus că iese puţin să bea apă. După zece minute, el a revenit în sală.