Giovanni Becali s-a îmbogăţit ca să-i facă în ambiţie tatălui lui Gigi: „Când o să mă întorc, o să vă dărâm coşmeliile, iar maşina mea nu o să încapă pe porţi”

La 17 ani, Giovanni Becali mulgea oile cu nepricepere. La 20 de ani, îi promitea unchiului său care-l tachina că va rămâne sărac toată viaţa că va veni vremea în care se va întoarce acasă bogat, va dărâma "coşmeliile" în care trăia familia lui, iar maşina pe care o va conduce va fi una scumpă şi mare, care nu va intra pe porţi. Trei decenii mai târziu, visurile şi promisiunile lui au devenit realitate.

23 apr. 2022, 10:56
Giovanni Becali s-a îmbogăţit ca să-i facă în ambiţie tatălui lui Gigi: „Când o să mă întorc, o să vă dărâm coşmeliile, iar maşina mea nu o să încapă pe porţi”

Giovanni Becali este, azi, un om de afaceri de succes și un impresar remarcabil. A pornit, însă, de jos, de la mulsul oilor, dar ambiţia şi munca asiduă l-au ajutat să devină omul care este astăzi. Vărul lui Gigi Becali a povestit, în podcastul „Fiţă cu Adiţă”, că traiul greu pe care-l ducea în casa părintească și tachinările la care-l supuneau adesea membrii familiei şi mai cu seamă tatăl lui Gigi l-au ambiţionat peste măsură, iar la 20 de ani a decis să își ia viața în mâini şi să facă bani.

Giovanni Becali s-a îmbogăţit ca să-i facă în ambiţie unchiului său

Trecerea de la păstoritul oilor la impresariatul echipelor de fotbal nu s-a întâmplat peste noapte. A durat trei decenii până şi-a îndeplinit visul şi, din păcate, unchiul său nu a mai apucat să vadă cât de sus a ajuns nepotul lui. În 2003, Giovanni s-a întors la casa părintească cu o mașină nouă, scumpă și cu planuri de afaceri. Şi, aşa cum i se arăta în vis, maşina nu a intrat pe porţile casei.

Maşina, un Rolls Royce, a costat nu mai puţin de 280.000 de dolari. A cumpărat-o după transferul lui Adrian Mutu de la Parma la Chelsea, pentru 24 de milioane de euro. Oligarhul rus Roman Abramovici a fost cel care l-a ajutat să achiziţioneze bolidul de lux, oferindu-i jumătate din sumă.

Eram supărat așa, iar tata lui Gigi mai mult mă cicălea, «bișnițaru’, la Herculane? Unde voiai să pleci». I-am zis: «Uite care-i situația, eu o să plec și când o să mă întorc, mașina mea nu o să intre pe poarta asta». «Ce-ai zis mă, copilul ăsta se droghează». Eu aveam ambiția să fac ceva. Când am să mă întorc, coșmeliile astea pe care le-ați făcut voi, o să vină un trailăr să dărâme caselele astea. Aveam 20 de ani. Trec 30 de ani și vin în ’90 , cu un Mercedes nou nouț, dar unchiul murise. Verii mă așteptau la poartă și am claxonat, am băgat Mercedesul, a trebui să trag de oglinzi ca să intre”, a spus Giovanni Becali, în emisiunea ”Fiță cu Adiță”.

Citeste si Adrian Mutu a dezvăluit cea mai tare poveste cu Giovanni Becali. Întâlnire-şoc cu Roman Abramovici la Londra VIDEO 

După reușita aceasta, au mai urmat și altele. Tânăr fiind, cu speranțe și dorințe,  Giovanni a perseverat și a reușit, într-un final, cu ajutorul mătușii sale, să deschidă un bar chiar în curtea casei, bar care există și astăzi și încă este plin de clienţi.

În ‘91 am făcut un bar în curte, le-am zis că de barul ăsta o să vorbească toți machedonii în America”, a mai spus impresarul.

Cel mai de preţ cadou pe care i l-a făcut tatălui lui

Giovanni Becali a rememorat, de asemenea, momentele în care îşi disputa o maşină cu tatăl lui. Aşa că, atunci când s-a îmbogăţit şi având în minte acele dispute, i-a cumpărat şi tatălui lui o maşină scumpă, de care acesta a fost foarte mândru.

În ‘94 sau ‘95, i-am cumpărat o mașină din Germania. S-a urcat la volan, i-a luat pe toți prietenii lui și i-a dus în Bulgaria, fericiți. Când îți povestesc asta îmi vine să plâng”,  i-a mai spus afaceristul lui Adiță.

Citeste si VIDEO Giovanni Becali vorbeşte limba păsărească: „Eu cu prietenii mei am inventat-o”

Impresarul recunoaşte, însă, că, deşi acum are tot ce şi-a dorit vreodată, s-ar întoarce oricând la vremurile de mult apuse, însă i-ar plăcea să aibă mintea pe care o are acum, la 69 de ani.

Cine n-ar vrea să reînceapă viața? Câte știi acum să le știi la 20 și ceva de ani… Trebuie să ai momentul, să ai inspirația necesară. Până la urmă, totul e un destin, un joc. Mie mi-a venit ideea asta strașnică ca să fug de lumea periculoasă din Italia, să-mi fac o viață. Mai ales că o cunoscusem pe nevastă-mea, care e columbiancă”, a mai mărturisit Giovanni Becali.