„Gladiatorii” lui Szobi Cseh vor fi antrenaţi gratuit într-o sală a Centrului Sportiv Apollo

Copiii recuperaţi din "şcoala delincvenţei de cartier", printr-un program unic al Asociaţiei "Gladiator" coordonat de cascadorul Szobi Cseh, vor fi antrenaţi de acum înainte pe cheltuiala Primăriei sectorului 3, care le-a pus la dispoziţie şi o sală din incinta Centrului Sportiv Apollo, după ce Şcoala 22 "Mexic" din acelaşi sector a reziliat un contract în acest sens.

RomaniaTV.net
24 iun. 2013, 11:36
„Gladiatorii” lui Szobi Cseh vor fi antrenaţi gratuit într-o sală a Centrului Sportiv Apollo

Primarul sectorului 3, Robert Negoiţă, a anunţat luni, într-o conferinţă de presă, că aceşti copii vor fi de acum înainte găzduiţi într-o sală modernă din incinta Centrului Sportiv Apollo, acesta fiind doar începutul pentru micuţi. Edilul şi-a exprimat mirarea că Şcoala 22 ‘Mexic’ n-a dorit prelungirea contractului cu Asociaţia ‘Gladiator’ măcar pe perioada vacanţei şi a menţionat că „l-a urecheat” pe directorul din primărie responsabil de învăţământ.

Robert Negoiţă a arătat că a discutat în permanenţă telefonic cu Szobi Csheh, internat în spital, unde nu poate fi deocamdată vizitat.

„Am avut o mică problemuţă în situaţia aceasta cu Asociaţia Gladiatorul, pentru că, din nefericire, cei de la Şcoala 22 ‘Mexic’ n-au vrut să prelungească acel contract şi noi am găsit soluţia – o sală care face parte din cel mai nou club şi cel mai modern ansamblu sportiv de aici din Bucureşti, iar aceasta sală o punem la dispoziţie pentru această asociaţie ‘Gladiatorul’ pe perioada pe care şi-o aleg dumnealor până când eventual o sa găsim o soluţie chiar mai bună. Asta nu înseamnă că aici nu e o soluţie bună, ci, dimpotrivă, este o sală mare, încăpătoare şi va corespunde din toate punctele de vedere. Mai mult decât atât, are o mulţime de facilităţi pe care acolo nu le aveau”, a declarat primarul sectorului 3, citat de Agerpres.

Acesta a mai spus că primăria va plăti salariile instructorilor care îi vor antrena pe copii, suma totală fiind de aproximativ 4.000 lei, care se va aloca la trei sau patru persoane.

El a precizat că oferta intră în vigoare de luni şi şi-a exprimat speranţa că Szobi Cseh se va face bine cât mai repede. „Şi să vină să facem planuri împreună şi pentru utilarea acestei săli, să găsim o procedură cum anume gestionăm împreună pentru că acesta este un complex sportiv şi sper din suflet că putem să facem treabă bună în folosul copiilor din Bucureşti sector 3 şi nu numai. Termenul e nelimitat. (…) Sper din suflet ca să putem să oferim chiar şi condiţii mai bune”, a adăugat primarul Negoiţă.

Acesta a menţionat că a discutat cu cunoscutul cascador despre construcţia unei săli noi, dar a arătat că un astfel de proiect este de durată, iar pentru micii ‘gladiatori’ trebuia găsită o soluţie urgentă.

Nu în ultimul rând, primarul sectorului 3 spune că situaţia creată la nivelul primăriei cu Şcoala 22, în urma rezilierii contractului cu Asociaţia ‘Gladiatorul’, avizul nefavorabil ajungând şi la Szobi Cseh, nu este una intenţionată, ci ‘din prostie’.

„Am vorbit cu directorul de la învăţământ şi l-am urecheat pentru incident. I-am spus că nu e suficient să aibă intenţii bune, important e să fie mai atent cu ce face. De cele mai multe ori relele pe care le fac oameni şi noi cu toţii nu sunt din intenţii rele, ci din prostie, asta e şi cazul. (…) Eu am vorbit cu directorul de la învăţământ şi i-am spus: ‘Am înţeles că la Şcoala 22 consiliul de administraţie a respins cererea de prelungire a contractului, a aflat şi dl. Szobi Cseh, du-te la dumnealui la spital şi încurajează-l, e într-o perioadă complicată în viaţă – cu toţii trecem printr-o perioadă mai complicată – şi spune-i ca vom găsi soluţii, să fie optimist, du-te şi dă-i o veste bună du-te şi fii pozitiv, du-te şi fă ceva’. Sunt surprins că Şcoala 22 – consiliul de administraţie – n-au prelungit măcar pe perioada vacanţei. Pe cine deranja această asociaţie în sala de sport? N-am înţeles nicio secundă, dar asta e situaţia, o luăm ca atare conform legii. Oricum nu mai contează atât de mult, esenţial este că am găsit soluţia”, a mai spus primarul sectorului 3.