GLOBURILE DE AUR 2015: „The Grand Budapest Hotel” şi „Boyhood”, cele mai bune filme. Lista câştigătorilor

GLOBURILE DE AUR 2015: "The Grand Budapest Hotel", de Wes Anderson, şi "Boyhood", de Richard Linklater, au fost desemnate cel mai bun film-comedie, respectiv cel mai bun film-dramă, la cea de-a 72-a gală a premiilor Globul de Aur, care a avut loc duminică seară, la Beverly Hilton Hotel din Los Angeles (California).

RomaniaTV.net
12 ian. 2015, 04:16

GLOBURILE DE AUR 2015: „The Grand Budapest Hotel” şi „Boyhood”, premiate cu Globul de Aur 2015 pentru cel mai bun film.

Filmul „Boyhood” a câștigat trei Globuri de Aur, printre care și premiul pentru cel mai bun film (dramă), premiu ce răsplătește călătoria cinematografică fără precedent de-a lungul a 12 ani reali din viața protagonistului, Ellar Coltrane, de când avea șase ani și până a ajuns la vârsta majoratului. Omul din spatele acestui proiect cinematografic cu buget restrâns, Richard Linklater, a câștigat premiul pentru regie, iar Patricia Arquette a câștigat Globul de Aur pentru cel mai bun rol secundar feminin.

„Birdman”, o satiră despre showbiz, în regia lui Alejandro Inarritu, care a primit cele mai numeroase nominalizări — 7 — la această ediție a Globurilor de Aur, s-a impus la categoriile cel mai bun scenariu și cel mai bun actor într-o comedie sau film muzical (Michael Keaton).

Filmul „The Grand Budapest Hotel”, al regizorului Wes Anderson, a fost marea surpriză a serii, obținând premiul pentru cea mai bună comedie sau film muzical în detrimentul lui „Birdman”.

În categoria dedicată dramelor, „12 ani de copilărie/ Boyhood”, de Richard Linklater, un film unic în genul său, turnat pe parcursul a 12 ani, ce prezintă maturizarea unui băiat care devine bărbat, şi „The Imitation Game. Jocul codurilor” se aflau în fruntea preferaţilor, cu cinci nominalizări fiecare.

Patricia Arquette a câștigat duminică seară, la Los Angeles, un Glob de Aur pentru cea mai bună actriță în rol secundar cu interpretarea din filmul „Boyhood”, conform AFP.

Drama „Selma” a câștigat un Glob de Aur pentru cea mai bună melodie, în timp ce producția ‘The Imitation Game’ nu a câștigat niciun premiu.

Julianne Moore a câștigat premiul pentru cea mai bună actriță în rol principal într-o dramă, filmul „Still Alice”, despre un profesor universitar care se îmbolnăvește de Alzheimer, în timp ce Eddie Redmayne a obținut Globul de Aur pentru cel mai bun actor într-o dramă cu portretul fizicianului Stephen Hawking în ‘The Theory of Everything’.

George Clooney a primit un premiu pentru întreaga carieră și s-a folosit de acest prilej pentru a remarca „ziua extraordinară” de la Paris în care milioane de oameni și liderii politici din întreaga lume au demonstrat „pentru a susține ideea că nu vom păși cu frică”. Celebrul actor american a purtat la reverul hainei o insignă cu mesajul ‘Je suis Charlie.’

Iată lista laureaților la principalele categorii ale celei de-a 72-a ediții a Galei Globurilor de Aur:

GLOBURILE DE AUR 2015 CINEMATOGRAFIE:

—Cel mai bun film dramă: ‘Boyhood’
—Cea mai bună comedie: ‘The Grand Budapest Hotel’
—Cel mai bun actor într-un film dramatic: Eddie Redmayne (‘The Theory of Everything’)
—Cel mai bun actor într-o comedie: Michael Keaton (‘Birdman’)
—Cea mai bună actriță într-un film dramatic: Julianne Moore (‘Still Alice’)
—Cea mai bună actriță într-o comedie: Amy Adams, (‘Big Eyes’)
—Cel mai bun actor în rol secundar: J.K. Simmons (‘Whiplash’)
—Cea mai bună actriță în rol secundar: Patricia Arquette (‘Boyhood’)
—Regie: Richard Linklater (‘Boyhood’)
—Cel mai bun film străin: ‘Leviathan’ (Rusia)
—Cel mai bun film de animație: ”How to Train your Dragon 2′

GLOBURILE DE AUR 2015 TELEVIZIUNE:

—Cel mai bun serial dramă: ‘The Affair’ (Showtime)
—Cel mai bun actor într-un serial dramă: Kevin Spacey, ‘House of Cards’
—Cea mai bună actriță într-un serial dramă: Ruth Wilson, ‘The Affair’
—Cel mai bun serial comedie: ‘Transparent’ (Amazon)
—Cel mai bun actor într-un serial comedie: Jeffrey Tambor, ‘Transparent’
—Cea mai bună actriță într-un serial comedie: Gina Rodriguez, ‘Jane the Virgin’
—Cea mai bună mini-serie sau film de televiziune: ‘Fargo’ (FX)
—Cel mai bun actor într-o mini-serie sau film de televiziune: Billy Bob Thornton, ‘Fargo’
—Cea mai bună actriță într-o mini-serie sau film de televiziune: Maggie Gyllenhaal, ‘The Honorable Woman’

Rezultatele celei de-a 72-a ediții a premiilor Globurile de Aur ar putea să ofere un important impuls filmelor ce vor intra în cursa pentru Oscar.

Actorul american J.K.Simmons a câștigat Globul de Aur pentru cel mai bun rol secundar masculin cu filmul „Whiplash”, în cadrul celei de-a 72-a ediții a premiilor Globurile de Aur, desfășurată duminică seară la Los Angeles, conform AFP.

GLOBUR a câștigat duminică premiul Globul de Aur la categoria cea mai bună actriță (comedie sau musical) pentru rolul din filmul „Big Eyes”, conform AFP.

La această categorie au mai fost nominalizate actrițele Emma Stone („Birdman”), Meryl Streep („Into The Woods”), Keira Knightley („The Imitation Game”) și Jessica Chastain („A Most Violent Year”).

Globurile de Aur sunt decernate pe baza voturilor exprimate de cei 93 de membri ai HFPA, în timp ce Oscarurile, considerate cele mai prestigioase recompense din cinematografia americană, sunt decise de voturile celor peste 6.000 de membri ai Academiei de film americane (Academy of Motion Picture Arts and Science).

 

GLOBURILE DE AUR 2015: LIVE VIDEO CEREMONIA 

 

The Grand Budapest Hotel

Boyhood


loading...